Kdy je nejlepší začít s freelancingem?
Mám takové přemýšlení a chtěl bych se s vámi podělit o jednu otázku, která mě v poslední době dost trápí. Přemýšlím, kdy je vlastně ten správný čas na to, abych se pustil do freelancingu. Je to něco, co mě láká, ale zároveň mám strach z toho, zda jsem na to připravený. Myslím, že hodně lidí si klade otázku, zda je lepší začít hned po škole, nebo až když máme nějaké zkušenosti z klasického zaměstnání. Mám pocit, že každý má jiný názor na to, jestli je dobré se do freelancingu pustit hned, nebo jestli je lepší počkat na "správný" moment. Jak se třeba rozhodujete vy? Je důležité mít nějaké úspory předtím, než se do toho vrhne člověk naplno? A co všechny ty obavy o stabilitu - myslíte si, že by měl člověk mít nějaký plán B v záloze? Zajímá mě také, jestli má cenu začínat s freelancingem v určitém věku nebo v konkrétní fázi kariéry? A co třeba situace na trhu práce – ovlivňuje to rozhodnutí o tom, kdy začít? Já osobně mám pocit, že čím déle čekám, tím víc se bojím udělat krok vpřed. Co si o tom myslíte vy? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti!