Jaký vliv má osobní branding na moje podnikání jako freelancera?
Zajímalo by mě, jak moc osobní branding ovlivňuje úspěch freelancera. Mám pocit, že je to dneska fakt důležité téma, ale nejsem si jistý, co přesně to obnáší. Když se podívám kolem sebe, vidím spoustu lidí, kteří mají skvělé portfolio, ale pořád se jim nedaří získat nové klienty. Myslím, že je to právě tím, jak se prezentují. Jak vlastně funguje ten osobní branding v praxi? Je lepší mít silnou online přítomnost na sociálních sítích, nebo se soustředit na networking a osobní vztahy? Ovlivňuje to třeba i ceny, které si freelancer může za svou práci účtovat? Má osobní značka vliv na důvěryhodnost a pověst mezi klienty? Co vše by měl freelancer mít na paměti při budování svého brandu? Zajímá mě také, jaké konkrétní kroky bych měl podniknout, abych si vybudoval silnou osobní značku. Jsou nějaké strategie nebo tipy, které by mi mohly pomoci v tomto procesu? A jak dlouho trvá, než se výsledky začnou projevovat? Celkově bych chtěl zkrátka pochopit, jak moc může branding zasáhnout do mého podnikání a jestli je to investice, která se vyplatí. Nebo je možné uspět i bez toho? Rád bych slyšel názory těch, kteří už mají zkušenosti s osobním brandingem a ví, co to obnáší.