Succeed.cz/Fórum/Co vyhodit ze svého pracovního prostoru, aby bylo víc místa?

Co vyhodit ze svého pracovního prostoru, aby bylo víc místa?

Pracovní prostor je místo, kde trávíme spoustu času, a proto by měl být co nejpohodlnější a nejefektivnější. Ale co když se nám zdá, že je všechno přeplněné? Co vlastně vyhodit, aby se uvolnilo víc místa? Mám na stole hromadu papírů, staré dokumenty, které už dávno nepotřebuji. Opravdu musím mít na očích všechny ty propisky a tužky? A co ty malé krabičky s nabíječkami, které už rok nepoužívám? Myslíte si, že je lepší vzít si čas a projít jednotlivé věci, nebo prostě vyhodit všechno, co vypadá zbytečně? Mám pocit, že některé věci si nechávám jen z nostalgie a vůbec už je nepoužívám. Jak se vám to povedlo? Máte nějaké tipy na to, jak se zbavit nepotřebného haraburdí bez toho, abych litoval? Co byste doporučili udělat jako první krok? Měli bychom se podívat na technologie – mám starý monitor, který už nefunguje jak má. Je lepší ho opravit nebo se ho prostě zbavit? Občas mám pocit, že mi to zabírá víc místa než cokoliv jiného. Jaké vaše zkušenosti s úklidem pracovního místa? Co jste objevili po vyhození starých věcí? Jsem zvědavý na vaše názory a rady.

184 slov
1.8 minut čtení
21. 12. 2024
Denisa Sýkorová
Denisa Sýkorová

Jasně, tohle znám. Pracovní prostor se snadno zaplní věcma, co už dávno nepotřebuješ. Zkus si dát cíl – projít všechno na stole a rozdělit to na "potřebuji" a "nepotřebuji". Když něco nemáš minimálně rok na očích, šup s tím pryč. Papíry? Většinu můžeš digitalizovat nebo prostě zahodit, pokud už nejsou aktuální. Propisky a tužky? Nech si jen pár, zbytek pryč. Starý monitor – pokud je fakt rozbitej a neplánuješ opravu, tak se ho zbav. Místo zabírá víc než užitek. Všechny ty nabíječky a kabely – udělej si pořádek a nechej jen to, co používáš. Hlavně si dej pozor na to, co si necháváš „pro jistotu”. Po úklidu se ti uleví, a třeba najdeš i věci, který jsi považoval za ztracený. Drž se toho a udělej si místo na věci, co fakt potřebuješ.

132 slov
1.3 minut čtení
13. 1. 2025
Pavla Bláhová
Pavla Bláhová

Zbavit se haraburdí na pracovním stole je fakt dobrý nápad. Začni tím, že si projdeš papíry – většinu z toho asi nepotřebuješ, můžeš to rovnou hodit do skartovačky. S propiskama a tužkama to taky přehodnoť, stačí mít pár funkčních kusů. Starý krabičky s nabíječkami? Jestli je rok nepoužíváš, tak je vyhoď, ne? Monitor, co nefunguje? Radši se ho zbav, už ti jen zavazí. Místo nostalgie si dej prioritu funkčnosti. Uklidňující je vidět prázdný stůl. Zkus si udělat malý úklid každých pár měsíců, abys to pak nemusel dělat všechno najednou. Drž se hesla "mít jen to, co používám a co mě dělá šťastným".

102 slov
1 minut čtení
16. 1. 2025
Eva Vyskočilová
Eva Vyskočilová