Succeed.cz/Fórum/Kdy je nejlepší čas na postování videí na YouTube pro maximální zhlédnutí?

Kdy je nejlepší čas na postování videí na YouTube pro maximální zhlédnutí?

Chtěl bych se zeptat, kdy vlastně mám postovat videa na YouTube, abych dosáhl co nejvíc zhlédnutí. Zajímá mě, jestli je lepší publikovat videa ráno, odpoledne nebo večer. Zjistil jsem, že některé kanály mají při zveřejnění videí velký úspěch, zatímco jiné ne. Je to tím, kdy video vyjde? Mám sledovat nějaké trendy nebo statistiky ohledně toho, kdy je nejvíc lidí online? Co třeba víkendy versus pracovní dny – je v tom nějaký rozdíl? A co takhle různé časové zóny? Měly by se brát v úvahu i různé cílové skupiny a jejich zvyky? Například, když cílím na teenageři, bude jiný čas vhodný než pro dospělé? Někdo mi říkal, že večer je nejlepší dobu, protože lidé si sednou k počítačům po práci nebo škole. Ale pak zase slyším, že rána jsou skvělá, protože lidé mají víc času na prohlížení obsahu. Měli byste mít i plán pro promo videí na sociálních sítích? Jak často byste měli postovat nebo jak dlouho předem bych měl video oznámit? Kdybych chtěl optimalizovat šance na úspěch svých videí a získat více zhlédnutí, jaký bych měl použít časový rámec pro publikaci nového obsahu? Omlouvám se za spoustu otázek najednou, ale chci to udělat správně a opravdu mi záleží na tom, aby moje videa byla vidět. Máte nějaké tipy nebo osobní zkušenosti s tímto tématem?

214 slov
2.1 minut čtení
29. 9. 2020
Barbora Světlíková
Barbora Světlíková

No, co se týče nejlepšího času na postování videí na YouTube, tak to je fakt těžký říct. Obecně se doporučuje zveřejňovat videa v odpoledních a večerních hodinách, protože lidi většinou koukají na YouTube po práci nebo škole. Víkendy můžou taky být fajn, ale podle mé zkušenosti záleží na tom, jakou máš cílovou skupinu. Když cílíš na teenagery, tak je jasný, že odpoledne a večer bude lepší, ale pro dospělé to může vycházet jinak. Sleduj statistiky na svým kanálu, tam uvidíš, kdy jsou tvoji odběratelé online. Někdy je dobrý mít promo akci na sociálních sítích pár hodin před tím, než video zveřejníš, aby si lidi udělali čas a viděli to hned. Co se frekvence týče, čím víc kvalitních videí budeš mít, tím lépe. Ale zas neplánuj moc často, aby ses nevyčerpával. Zkrátka experimentuj s časy a sleduj výsledky, to je nejlepší cesta.

141 slov
1.4 minut čtení
13. 11. 2024
Oldřich Holub
Oldřich Holub

Nejlepší čas na postování videí na YouTube je dost individuální, ale většinou se doporučuje publikovat v odpoledních a večerních hodinách, kdy je většina lidí online. Víkendy jsou obvykle lepší než pracovní dny, protože lidi mají víc volného času a koukají na videa. Zkus si sledovat analýzy tvého kanálu, abys viděl, kdy tvoji sledující nejčastěji klikají na videa. Je důležitý i časový rámec – třeba oznámit video pár hodin předem na sociálních sítích, aby se lidi naladili. U teenagerů to může být jinak než u dospělých, protože ti mladší často koukají spíš večer nebo v noci, zatímco dospělí po práci. Není špatný mít i plán pro promo videí a postovat pravidelně, aby si budoval publikum. Takže zkus experimentovat s různými časy a zjistíš, co funguje nejlíp.

125 slov
1.3 minut čtení
4. 4. 2024
Blanka Sýkorová
Blanka Sýkorová