Succeed.cz/Fórum/Jaké technologie pomáhají zlepšit spolupráci v remote týmech?

Jaké technologie pomáhají zlepšit spolupráci v remote týmech?

Ve světě, kde se stále více pracovních pozic přesouvá do online prostředí, mě zajímá, jaké technologie vlastně nejlépe podporují spolupráci v remote týmech. Je jasné, že klasické e-maily už nestačí a je potřeba hledat efektivnější způsoby komunikace. Zajímalo by mě, jaké nástroje používáte pro videokonference, sdílení souborů a projektové řízení? Slyšel jsem o různých aplikacích, jako jsou Slack, Microsoft Teams nebo Zoom, ale nevím, která z nich je nejlepší pro udržení týmové soudržnosti a produktivity. Jakým způsobem využíváte tyto platformy, abyste se vyhnuli nedorozuměním a zbytečné ztrátě času? Máte nějaké osvědčené tipy na to, jak zlepšit týmovou spolupráci na dálku? A co takhle nástroje pro organizaci práce jako Trello nebo Asana? Opravdu pomáhají s plánováním úkolů a sledováním pokroku jednotlivých členů týmu? Myslíte si, že je důležité mít nějaké neformální kanály pro komunikaci, třeba chatovací skupiny nebo virtuální kafíčka? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a doporučení, co se vám osvědčilo v praxi. Jaké technologie vlastně podle vás dělají tu největší službu při práci na dálku?

165 slov
1.7 minut čtení
31. 1. 2023
Roman Cibulka

Tak tohle je docela palčivý téma. Já osobně používám hlavně Slack a Zoom. Slack je super na rychlou komunikaci, dá se tam nastavit spousta kanálů, což hodně pomáhá udržet pořádek v chatu. Na videokonference se mi osvědčil Zoom, protože tam je dobrá kvalita videa a docela jednoduché ovládání. Co se týče sdílení souborů, tak používáme Google Drive, je to jednoduchý a všichni máme k souborům přístup kdykoliv.

S projektovým řízením mám zkušenosti s Trello a Asana. Trello je fajn na vizuální plánování, vidíš, co kdo dělá a kam to posouváš, ale Asana má víc funkcí pro sledování pokroku a úkolů. Mě osobně vyhovuje víc Asana.

A co se týče neformální komunikace, to je podle mě důležitý. Měli jsme pár virtuálních kafíček a to dost pomohlo udržet týmovou soudržnost. Vždycky si zařídíme nějaký čas na pokec mimo pracovní záležitosti, protože jinak by to bylo jen o práci a to není moc příjemný.

Takže celkově, kombinace Slacku na chat, Zoomu na hovory a Asany na úkoly mi přijde jako ideální mix na udržení produktivity a dobrý atmosféry v týmu.

174 slov
1.7 minut čtení
12. 9. 2023
Veronika Vyskočilová

Když se bavíme o technologiích pro remote týmy, tak podle mě je důležitý mít nějaké pořádné nástroje na komunikaci a organizaci. Slack je super pro rychlé zprávy a týmové kanály, snažím se ho využívat na všechno, co není urgentní. Na videokonference pak používáme Zoom, protože to má dobrý rozhraní a funguje to i při větším počtu lidí. Pak je tu Microsoft Teams, který je fajn, když potřebujete propojit chat s dokumenty, ale mně osobně přijde trochu přeplácaný.

Na sdílení souborů mám rád Google Drive – je to jednoduchý a všichni si tam můžou snadno přistupovat k dokumentům. Co se týče plánování úkolů, tak Trello mi přijde jako dobrá volba, protože si tam můžete přehledně nastavit úkoly a sledovat pokrok. Asana taky není špatná, ale já radši Trello.

Jsem pro mít i neformální kanály pro komunikaci – třeba chatovací skupiny nebo virtuální kafíčka, to pomáhá udržet týmovou soudržnost. Všude platí, že je dobrý být v kontaktu a vyhnout se nedorozuměním. Hlavně pravidelné porady jsou důležitý, jinak to může sklouzávat do chaosu.

169 slov
1.7 minut čtení
21. 3. 2023
Zdeněk Zach
Succeed.cz/Články/Práce na dálku
Inovativní technologie pro lepší spolupráci v remote týmechObjevte, jak moderní nástroje a platformy mohou zefektivnit komunikaci a projektové řízení ve vzdálených týmech. Získejte tipy na nejlepší technologie...
1000 slov
10 minut čtení
24. 12. 2021
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky