Succeed.cz/Fórum/Můžu použít 360° video na sociálních sítích pro marketing?

Můžu použít 360° video na sociálních sítích pro marketing?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na něco ohledně využití 360° videí na sociálních sítích. Mám pocit, že to může být super způsob, jak zaujmout lidi a udělat marketing trochu jinak. Uvažuju o tom, že bych vytvořil nějaké videa, co nabídnou divákům úplně nový pohled na moji značku. Myslím, že 360° video by mohlo přitáhnout pozornost víc než tradiční formáty. Ale nevím, jestli je to vůbec efektivní? Jaké jsou vaše zkušenosti s použitím těchto videí na platformách jako Facebook nebo Instagram? Je to lepší pro brand awareness, nebo to víc funguje na přímý prodej? A co třeba s náklady a časem na výrobu takového videa? Stojí to za to investovat do technologie a úprav? Zajímalo by mě také, jaké platformy jsou nejlepší pro sdílení těchto videí. Viděl jsem, že YouTube má možnosti pro 360° obsah, ale co ostatní sociální sítě? Budu rád za každý tip nebo zkušenost, díky!

148 slov
1.5 minut čtení
2. 2. 2023
Bedřich Novotný
Bedřich Novotný

Jasně, 360° videa můžou být fakt zajímavý způsob, jak zaujmout lidi na sociálních sítích. Všichni víme, že vizuální obsah chytá pozornost lépe než obyčejný fotky nebo videa. Co se týče efektivity, záleží na tom, co přesně chceš dosáhnout. Když to uděláš dobře, může ti to pomoct s brand awareness a zanechá to v lidech dojem. Na Facebooku a Instagramu už 360° videa podporujou a lidi na to reagujou pozitivně, i když přímý prodeje asi nebudou tak silný jako u cílenějších reklam. Co se týče nákladů, výroba takovýho videa může být dražší, ale pokud máš dobrý nápady a kreativitu, nemusíš utrácet balík. Určitě stojí za to investovat do kvalitního vybavení a editace, pokud to plánuješ brát vážně. YouTube je super platforma pro 360°, ale zkus i Facebook a Instagram – tam taky můžeš oslovit dost lidí. Takže jo, jdi do toho a experimentuj! Může to přinést zajímavý výsledky.

147 slov
1.5 minut čtení
10. 11. 2024
Petra Malá
Petra Malá

Jo, 360° videa můžou být fakt super pro marketing na sociálních sítích. Lidi to většinou zaujme víc než klasický videa. Na Facebooku a Instagramu jsem viděl, že to dost lidí sdílí a komentuje. Můžeš tak vytvořit zajímavý storytelling kolem značky a fakt přitáhnout pozornost. Co se týče efektivity, myslím, že to víc funguje na brand awareness, ale pokud máš dobrý call-to-action, může to i pomoct s prodejem.

Náklady na výrobu jsou samozřejmě vyšší než u normálních videí, protože potřebuješ speciální vybavení a čas na postprodukci. Ale pokud se ti podaří udělat dobrý obsah, tak se to může vyplatit.

YouTube je jasná volba pro 360°, ale i Facebook to podporuje a Instagram taky začíná experimentovat s tímhle obsahem. Takže rozhodně doporučuji zkusit to na těchto platformách.

124 slov
1.2 minut čtení
28. 6. 2023
Zdeňka Kotková
Zdeňka Kotková