Succeed.cz/Fórum/Co všechno bych měl mít na pracovním stole, aby se mi dobře pracovalo?

Co všechno bych měl mít na pracovním stole, aby se mi dobře pracovalo?

Přemýšlím, co všechno by mělo být na mém pracovním stole, abych mohl efektivně pracovat a cítit se při tom dobře. Je jasné, že to není jen o počítači a klávesnici. Mám v plánu si zorganizovat pracovní prostor, ale jsem trochu ztracený v tom, odkud začít. Měla by tam být určitě nějaká příručka nebo kniha pro inspiraci, ale co jiného mě ještě napadne? Jaké pomůcky používáte vy? Je dobré mít po ruce poznámkový blok na rychlé zápisky nebo spíš tablet? Co třeba nějaké rostliny? Myslím, že by to mohlo přinést více klidu a pohody. Jaké je vaše zkušenost s tímto tipem na zlepšení atmosféry? Taky jsem slyšel o různých organizérech na stůl - je dobré mít oddělené místo na psací potřeby, nebo je lepší je mít po ruce volně? A co světlo? Máte nějaké tipy na osvětlení, které nezatěžuje oči, ale zároveň je dost silné na čtení dokumentů? Rád bych věděl také o nějakých technikách, které vám pomáhají udržet se soustředěným při práci. Měli byste doporučit nějaké další věci, které by neměly chybět na pracovním stole pro lepší produktivitu a celkové pohodlí? Jaké jsou vaše must-have položky? Věřím, že každý máme svůj styl, ale jsem zvědavý, co funguje ostatním.

198 slov
2 minut čtení
19. 7. 2023
Denisa Koutná

K tomu, aby se ti dobře pracovalo, je fajn mít pořádek. Určitě doporučuju mít nějaké organizéry na psací potřeby, alespoň tužky a zvýrazňovače. Na stolu by neměly chybět poznámkový blok a když to jde, tak i tablet - hodně pomůže mít obojí. Rostliny jsou super, dodají atmosféru a navíc čistí vzduch. Osvětlení je taky důležitý faktor. Zkus něco jako stolní lampu s nastavitelnou intenzitou, abys měl dost světla na čtení bez únavy očí. Já osobně mám rád i nějakou inspirativní knihu po ruce, kdybych potřeboval nápady. A co se týče soustředění, tak třeba technika Pomodoro mi funguje - pracuješ 25 minut a pak si dáš 5 minut pauzu. Jo a jasně, vyplatí se mít místo na kávu nebo čaj, to ti dodá energii! Takže jasně - pořádek, dobré osvětlení, rostliny a nějaké pomůcky na poznámky sú must-have.

137 slov
1.4 minut čtení
29. 7. 2024
Ludmila Janečková

Takže, co mít na pracovním stole? Rozhodně je dobrý mít čistý stůl, ale pár věcí by tam mělo být. Notes nebo blok na poznámky se hodí, když tě něco napadne. Tablet taky může být fajn, ale já osobně preferuju papír. Kniha nebo příručka je super, inspiraci nikdy nezapomínej. Rostliny jsou podle mě skvělý tip, dodaj energii a uklidní atmosféru. Co se týče psacích potřeb, já mám organizér, ale někteří lidi to mají volně a pořád v tom umí chodit, takže to záleží na tobě. Osvětlení, jasně, ideální je mít lampu s teplým světlem, moc nesvítí do očí a je to příjemný. Vždycky si dej pozor na ergonomii - dobrá židle a výška stolu jsou taky důležitý. Když se chceš soustředit, zkus si nastavit nějaký časovač na práci a pauzy. Takže shrnutí: blok, rostlina, dobré osvětlení, ergonomie a třeba nějaké inspirativní knížky – to ti pomůže k lepšímu pracovnímu dni.

149 slov
1.5 minut čtení
19. 6. 2024
Daniela Hladíková
Succeed.cz/Články/Práce na dálku
Jak nastavit ideální pracovní prostředí doma pro maximální výkonObjevte tipy a triky, jak vytvořit ergonomické a inspirativní pracovní prostředí doma, které podpoří vaši soustředěnost a kreativitu.
1000 slov
10 minut čtení
1. 4. 2020
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky