Jak dlouho bych měl pracovat v jednom Pomodoro?
Zajímalo by mě, jaký je optimální čas, který bych měl strávit prací v rámci jedné Pomodoro session? Četl jsem, že Pomodoro technika zahrnuje 25 minut práce následovaných krátkou přestávkou, ale není mi úplně jasné, jestli je to ideální pro všechny typy úkolů. Mám pocit, že některé úkoly vyžadují delší soustředění a možná bych měl zkusit delší pracovní bloky. Zároveň se obávám, že pokud budu pracovat déle než těch 25 minut, tak ztrácím na efektivitě nebo se začnu rozptylovat. Jak to vidíte vy? Kolik minut byste doporučili pro různé typy činností? A co délka přestávek? Je lepší si dát kratší pauzu častěji nebo delší pauzu po delších blocích práce? Mám také pocit, že když mám víc času na úkol, tak mě to motivuje k práci, ale zajímalo by mě, jestli to může mít negativní dopad na moji produktivitu. Jaké máte zkušenosti s tímto přístupem? Vím, že každý máme jiné preference a styl práce, ale zajímal by mě váš názor na tohle téma. Myslíte si, že existuje nějaký univerzální vzorec pro efektivní práci v Pomodoro technice? Díky za vaše tipy!