Jaké jsou nejčastější hrozby v kybernetické bezpečnosti?
V poslední době se stále více mluví o kybernetické bezpečnosti a hrozbách, které ohrožují jak jednotlivce, tak firmy. Přemýšlím nad tím, jaké jsou vlastně ty nejčastější hrozby, se kterými se můžeme setkat. Všichni víme o hackingových útocích, ale co třeba malware? Jakým způsobem nás mohou ovlivnit ransomware útoky? Zajímalo by mě také, jestli phishing stále patří mezi největší problémy a jaké metody útočníci používají k tomu, aby nás nachytali. Mám pocit, že lidé často podceňují sociální inženýrství a nevědí, jak moc je to nebezpečné. Jak se s tím dá účinně bojovat? A co insider hrozby – jak velké riziko to vlastně představuje pro organizace? Jak si můžeme chránit osobní údaje a co dělat pro to, abychom minimalizovali rizika v online světě? Zajímalo by mě, jaké konkrétní kroky doporučujete podniknout pro zajištění lepší ochrany a co všechno bychom měli mít na paměti při používání různých technologií. Je toho tolik a mám pocit, že se ve světě kybernetické bezpečnosti vyplatí být neustále informován o aktuálních trendech a hrozbách. Tak co říkáte? Jaké jsou vaše zkušenosti s těmito hrozbami?