Succeed.cz/Fórum/Jak může AI zlepšit rozhodování v našem týmu?

Jak může AI zlepšit rozhodování v našem týmu?

Rozhodování v týmu může být někdy opravdová výzva, zvlášť když se setkáváme s různými názory a perspektivami. Zajímalo by mě, jakým způsobem by mohla umělá inteligence přispět k usnadnění tohoto procesu. Myslím, že AI má potenciál zefektivnit naši práci a pomoci nám lépe analyzovat data, ale jak konkrétně? Mohla by například AI pomoci při analýze trendů, které nám unikají, nebo při vytváření predikcí na základě historických dat? A co takové možnosti jako automatizace některých rozhodovacích procesů - může to být užitečné nebo spíše riskantní? Jaké jsou zkušenosti ostatních s tímto tématem? Měli jste nějaké úspěšné případy, kdy AI skutečně přispěla k lepšímu rozhodování ve vašich týmech? Jaké nástroje jste použili a jaké výhody či nevýhody jste zaznamenali? Myslím, že to je důležité téma pro všechny, kteří chtějí zůstat konkurenceschopní v dnešním rychle se měnícím světě podnikání.

136 slov
1.4 minut čtení
18. 8. 2023
Věra Jonášová

Jasně, AI může fakt hodně pomoct s rozhodováním. Třeba tím, že zpracovává velký objem dat a hledá vzory, který by nám jinak utekly. Může to být super pro analýzu trhu nebo konkurence. Už jsem viděl týmy, co využívají nástroje jako Tableau nebo Power BI, které mají AI funkce, a ty jim fakt pomohly s vizualizací dat a odhalováním trendů.

Co se týče automatizace rozhodovacích procesů, tak to má svoje výhody i nevýhody. Na jednu stranu to šetří čas a eliminuje lidský omyly, na druhou stranu se může stát, že se na to spolehneš moc a pak ti uniknou důležité nuance. Já osobně mám zkušenost s jedním projektem, kde jsme používali AI pro predikci výsledků kampaní a fakt nám to pomohlo lépe plánovat a cílit. Takže jo, pokud se to použije správně, může to být hodně užitečné.

136 slov
1.4 minut čtení
20. 10. 2024
Kamila Pechová

No, myslím, že AI fakt může pomoct s rozhodováním. Například, když máte spoustu dat, AI to umí prozkoumat a najde vzory, co bys třeba jinak přehlídl. Třeba při plánování marketingu nám pomohla zjistit, jaký obsah funguje nejlíp a na jaké skupiny cílit. A pak je tu ještě ta prediktivní analýza - to je super, když chceš vědět, jak se trh může vyvíjet na základě minulých výsledků.

Automatizace rozhodovacích procesů může být trochu risky, protože občas se stane, že AI nebere v potaz všechny nuance situace. Ale pokud ji používáš jako podporu pro lidské rozhodování a ne místo něj, tak to většinou funguje dobře. Zjistili jsme, že když používáme nástroje jako Power BI nebo Tableau pro vizualizaci dat, tak tým lépe chápe informace a může se rychleji dohodnout.

Celkově jsem za AI v týmu, ale je dobré mít na paměti i ty nevýhody. Takže říkejme si to realisticky - AI je skvělý pomocník, ale rozhodnutí by mělo být pořád na nás.

160 slov
1.6 minut čtení
12. 3. 2024
Michaela Bezděková
Succeed.cz/Články/Digitalizace
Jak využít umělou inteligenci pro strategické rozhodování v podnikání?Objevte, jak implementovat umělou inteligenci do obchodní strategie pro zlepšení analýz a předpovědí. Praktické kroky a tipy pro úspěšné využití AI v ...
1000 slov
10 minut čtení
31. 7. 2020
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky