Succeed.cz/Fórum/Jak začít s diversifikací příjmů, co by mělo být první krok?

Jak začít s diversifikací příjmů, co by mělo být první krok?

V poslední době se čím dál více mluví o diversifikaci příjmů, ale jak vůbec začít? Co by měl být první krok, když chci mít více zdrojů financí? Myslím tím, že už mám nějaký ten stabilní příjem, ale rád bych zkusil něco nového, abych si zajistil větší finanční svobodu a nezávislost. Je dobré mít vedlejší aktivity nebo projekty, které mi přinesou extra peníze, ale nevím, kde začít. Mám se zaměřit na investice do akcií, nebo spíš zkusit podnikání přes internet? Nebo třeba pronajímat nemovitosti? Jaké jsou možnosti a co je pro začátečníka nejjednodušší? Vím, že existuje spousta informací na internetu, ale nevíte někdo o nějakých konkrétních krocích nebo tipech, jak do toho vůbec skočit? Jak si udělat plán, abych to nepřehnal a nespálil se hned na začátku? A co se týče časového rozvrhu – kolik času bych měl věnovat těmto aktivitám, pokud mám i běžnou práci? Díky za všechny rady!

149 slov
1.5 minut čtení
5. 7. 2024
Josef Kalous
Josef Kalous

Rozumím, diversifikace příjmů je super téma. První krok by asi měl být zjistit, co tě vlastně zajímá a co bys mohl dělat vedle své běžné práce. Můžeš začít tím, že si sepíšeš, co umíš a co tě baví. Třeba máš nějaké dovednosti, které můžeš nabídnout jako freelancer nebo se zaměřit na něco, co ti přijde zajímavé a přitom reálné.

Pokud uvažuješ o investicích, tak akcie jsou fajn, ale měly bys být opatrný. Než do něčeho vložíš peníze, udělej si pořádný průzkum. A pokud tě láká podnikání přes internet, můžeš zkusit prodávat něco na e-shopu nebo se pustit do affiliate marketingu.

Pronájmy nemovitostí jsou taky možnost, ale to vyžaduje větší kapitál a čas na správu. Takže možná lepší začít s něčím menším a postupně se rozšiřovat.

Co se týče času, doporučuji si nastavit pár hodin týdně na tohle všechno. Klidně si udělej plán a zkus se držet nějakého režimu, abys toho nezanedbal. Hlavně buď trpělivý a nečekej zázraky hned. Tak hodně štěstí!

158 slov
1.6 minut čtení
2. 12. 2022
Zdeňka Dostálová
Zdeňka Dostálová

Nejlepší je začít s něčím, co tě baví a máš v tom nějaké znalosti. Můžeš zkusit freelancing, třeba psaní, grafiku nebo programování, pokud máš dovednosti. Další možností je prodávat produkty na internetu, jako ručně vyráběné věci nebo dropshipping. Pokud máš nějaké úspory, investice do akcií nebo ETF mohou být taky fajn, ale chce to mít aspoň základní znalosti. Pronájem nemovitostí je super dlouhodobě, ale potřebuješ na to kapitál a čas na správu. Plánuj si čas tak, aby ses nezbláznil – třeba začni s pár hodinami týdně a uvidíš, co tě chytne. Hlavní je začít pomalu a nehrnout se hned do velkých investic. Zjisti, co funguje pro tebe.

107 slov
1.1 minut čtení
19. 10. 2024
Jana Vobořilová
Jana Vobořilová