Jaké jsou první kroky, co udělat, pokud chci začít investovat?
Už dlouho přemýšlím o tom, že bych chtěl začít investovat, ale nevím, jak na to. Kde vůbec začít? Jaké jsou ty první kroky, které bych měl udělat, abych se do toho pustil? Mám nějaké úspory, tak se obávám, abych je neproinvestoval do něčeho špatného. Jak si mám vybrat správnou strategii? Měla by to být akcie, nebo něco jiného? Je lepší jít do fondů nebo do kryptoměn? A co je vlastně ten pasivní příjem, o kterém všichni mluví? Myslím, že bych si měl nastavit nějaký rozpočet, ale jak vysoký by měl být? Je dobré mít finanční plán nebo mi stačí jen tak nějaká představa? Potřebuju mít někoho, kdo mi s tím pomůže? Nebo se do toho můžu pustit sám po přečtení pár článků a sledování videí na internetu? Jakou roli hraje diverzifikace a kolik různých investic bych měl mít? Co když něco ztratím? Je to normální? Jak dlouho trvá, než začnu vidět první výsledky? A co je vlastně to všechno za terminologie jako ETF, dividendy nebo volatilita? Děkuju za každou radu a tip! Rád bych se dostal blíž k tomu světu investování a finance mě zajímají!