Co všechno potřebuji, než začnu podnikat?
Přemýšlím o tom, že bych chtěl začít podnikat, ale nevím, kde začít. Jaké věci bych měl mít na paměti předtím, než se do toho pustím? Myslím tím nejenom nějaký skvělý nápad na byznys, ale také třeba otázky ohledně financí. Kolik peněz bych měl mít našetřených, abych pokryl náklady na rozjezd? Mám si udělat nějaký podnikatelský plán nebo něco podobného? A co legislativa? Jaké povolení nebo registrace vlastně potřebuji? To mě dost zajímá, protože jsem slyšel, že bez správných dokumentů to může být problém. Rád bych věděl i o tom, jestli má smysl najít si mentora nebo poradce, nebo jestli je lepší se na to vrhnout sám a učit se za pochodu. A co marketing? Jak si mám vybudovat značku a dostat se k zákazníkům, když začínám od nuly? Je lepší investovat do online reklamy nebo se zaměřit na osobní kontakt s lidmi? Nabízí se mi spousta otázek a já nevím, jak na to vůbec jít. Jaké další dovednosti by mi mohly pomoci v začátcích podnikání? Vím, že organizace a time management jsou důležité, ale co třeba znalosti v oblasti účetnictví nebo marketingu? Kde se je vlastně mohu naučit? Mám hledat kurzy nebo knihy? Děkuju za rady!