Succeed.cz/Fórum/Jaké cloudové nástroje pomáhají s organizací práce?

Jaké cloudové nástroje pomáhají s organizací práce?

V poslední době se pořád mluví o tom, jak je důležité mít dobré nástroje pro organizaci práce, zvlášť když se většina lidí přesunula do online prostředí a práce z domova se stala normou. Všichni víme, jak je těžké udržet si přehled, když máme na stole hromadu úkolů a projektů. Takže bych se chtěl zeptat, jaké cloudové nástroje vlastně používáte k organizaci své práce? Myslím tím všechno od plánování projektů po sdílení dokumentů nebo třeba komunikaci s týmem. Slyšel jsem o různých aplikacích jako Trello, Asana nebo Notion, ale nejsem si jistý, co by mohlo být pro mě to pravé. Jak vám tyto nástroje pomáhají v každodenní rutinně? Měli jste nějaké pozitivní zkušenosti, anebo naopak potíže při jejich používání? A co třeba cloudové úložiště jako Google Drive nebo Dropbox – pomáhá vám to lépe organizovat soubory a dokumenty? Jak to vidíte s integrací těchto nástrojů do vašeho pracovního procesu? Vím, že každý má jiný styl práce a potřeby, tak by mě zajímalo, jaké máte tipy a triky pro efektivnější organizaci díky cloudovým nástrojům. Díky za všechny odpovědi!

176 slov
1.8 minut čtení
22. 12. 2023
Alena Marešová

Takže já používám hlavně Trello a Google Drive. Trello mi dost pomáhá s plánováním projektů, protože si tam můžu hezky rozdělit úkoly do sloupců podle stavu (to dělám i s pomocí barev). Na projekty si tam dám deadline a pak to hezky vidím, co je hotové a co ne. Co se týče Google Drive, tak to je pro mě základ na sdílení dokumentů. Mám tam všechno uspořádané podle projektů a můžou k tomu přistupovat všichni v týmu, což je super. Někdy používám i Slack na komunikaci s kolegy, protože to je rychlejší než emaily. Všechno se mi to pak lépe integruje dohromady, protože Trello a Google Drive se dají propojit. Sice ze začátku jsem měl problém zvyknout si na všechny ty funkce, ale teď už to jede jak po másle. Takže doporučuji vyzkoušet. Každý má jiný styl, ale mně to dost usnadnilo život.

143 slov
1.4 minut čtení
21. 12. 2024
Zuzana Dvořáčková

Cloudové nástroje fakt hodně pomáhají s organizací práce. Já osobně používám Trello na sledování projektů. Je to super jednoduché, stačí si vytvořit tabuli, přidat úkoly a pak je přesouvat podle toho, co už je hotové. Potom mám Asanu, tam jsem spíš na plnění úkolů, což je fajn pro týmovou práci, protože se tam dají přiřazovat úkoly ostatním. Notion je taky skvělý, všechno si tam můžu pěkně seskupit - poznámky, úkoly, dokumenty… ale chce to trochu čas na zprovoznění.

Co se týče cloudového úložiště, Google Drive je pro mě must-have. Mám tam všechno důležité a můžu to sdílet s kolegy snadno. S Dropboxem mám taky zkušenosti, ale Drive mi přijde víc přehledný.

Integrace těchto nástrojů do pracovního procesu může být tricky; já většinou používám aplikace, co se dají propojit, aby mi to šlo hladce. Třeba Trello a Google Drive fungují parádně dohromady. Jinak bych doporučil zkoušet různé nástroje a najít si ten svůj styl. Každý má něco jiného, ale když si to člověk nastaví po svém, tak to fakt usnadní práci.

170 slov
1.7 minut čtení
3. 8. 2024
Jan Kříček
Succeed.cz/Články/Technologie v byznysu
Zvyšování produktivity v zaměstnání díky cloudovému řešeníObjevte, jak cloudová řešení mohou zásadně zlepšit produktivitu vašeho pracovního prostředí. Zjistěte výhody, které přinášejí moderní technologie do k...
1000 slov
10 minut čtení
18. 11. 2023
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky