Co dělat, když mám podezření na únik dat?
Poslední dobou mě trápí myšlenka, že by mohlo dojít k úniku mých osobních údajů. Všude slyším o kybernetických útocích, phishingových podvodech a dalších nebezpečích, a teď mám pocit, že jsem se mohl stát obětí. Co bych měl vlastně udělat, když mám podezření na to, že se moje data dostala do nesprávných rukou? Jaké kroky bych měl podniknout, abych ochránil své soukromí? Mám se obrátit na policii nebo nějakou organizaci zabývající se kybernetickou bezpečností? A co když jsem třeba poslal citlivé informace po e-mailu? Jak se vyhnout dalším problémům v budoucnu? Měl bych změnit všechna svá hesla nebo si aktivovat dvoufázové ověření? Jaké nástroje nebo software doporučujete pro zabezpečení dat? Cítím se bezradný a nevím, na koho se obrátit. Je možné, že už je pozdě a všechno je ztraceno? Každý den čtu o případech úniků dat a nechci se stát další statistikou. Jaké signály bych měl sledovat, abych zjistil, zda opravdu došlo k úniku? A co byste poradili člověku, který s tímto problémem nikdy předtím neměl zkušenost? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti. Děkuju.