Succeed.cz/Fórum/Co dělat, abych se v práci z domova cítil motivovaný?

Co dělat, abych se v práci z domova cítil motivovaný?

V poslední době pracuji z domova a musím přiznat, že je to pro mě dost náročné. Zatímco jsem si na začátku myslel, že to bude super, teď mám pocit, že mi chybí energie a motivace. Jak se tedy udržet motivovaný, když pracuji z obýváku? Mám problém s tím, že mě často rozptylují domácí povinnosti nebo třeba Netflix, což mě rozhodně neudržuje v produktivitě. Zkoušel jsem už různé techniky, ale stejně se mi nedaří najít ten správný způsob, jak si udržet pracovní morálku. Myslíte si, že by pomohlo mít jasně stanovené pracovní hodiny, nebo se spíš zaměřit na plánování úkolů do denního rozvrhu? Dále mě zajímá, jak důležitá je pro vás pracovní atmosféra doma. Měli byste nějaké tipy na to, jak si vytvořit příjemné pracovní prostředí? Třeba by pomohlo i s tím, abych se cítil více motivovaný a soustředěný. Co ostatní dělají pro to, aby byli produktivní a cítili se dobře při práci z domova? Jaké jsou vaše osvědčené triky nebo rituály? Rád bych slyšel vaše názory na to, co funguje a co ne. Jaký vliv má vaše okolí na vaši motivaci? Vím, že každému vyhovuje něco jiného, ale jsem otevřený různým názorům a rád se nechám inspirovat. Díky!

198 slov
2 minut čtení
15. 10. 2023
Aleš Matoušek

Práce z domova může fakt zabrat, to chápu. Určitě ti pomůže mít jasně daný denní rozvrh. Stanov si pravidelné pracovní hodiny, jako bys byl v kanceláři. Uvidíš, že to ti pomůže oddělit práci od domácích povinností. Zkus si naplánovat úkoly na den dopředu, ať víš, co tě čeká. Vytvořit si příjemné pracovní prostředí je taky super nápad - najdi si klidné místo, kde tě nic nebude rušit, a zkus mít stůl a židli, na kterých je pohodlně. Někdo si třeba pustí pozadí bez hudby nebo nějaký bílý šum, což může pomoct se soustředěním. A rozptýlení jako Netflix? To radši zkus omezit na přestávky. Pokud ti pomáhá mít rituály, tak udělej třeba kávu před začátkem práce nebo si dej krátkou procházku po obědě. Někdo se pak cítí víc motivovaný, když ví, že má po práci čas na odpočinek bez výčitek. Takže asi tak.

142 slov
1.4 minut čtení
26. 6. 2024
Pavla Pražáková

Práce z domova může být fakt těžká, když ti chybí motivace. Mně hrozně pomohlo nastavit si pevný pracovní režim. Jasně daný hodiny jsou super, protože víš, kdy začít a kdy skončit. Najdi si klidný místo, kde nebudeš mít na očích domácí povinnosti a rozptýlení jako Netflix. Zkus si udělat plán s úkoly na den – je to fajn, když vidíš, co už máš hotový a co tě ještě čeká.

Atmosféra doma je důležitá, takže si vytvoř příjemné pracovní prostředí. Mě třeba pomáhá mít na stole nějaké rostliny nebo osobní věci, co mě motivují. Zkus začít den s nějakým rituálem – třeba káva nebo krátká procházka. A rozhodně se snaž vyhnout multitaskingu, to jen zhoršuje soustředění. Každý má svůj styl, tak experimentuj a najdi, co ti funguje nejlíp.

126 slov
1.3 minut čtení
28. 10. 2024
Ladislav Malík
Succeed.cz/Články/Práce z domova
Jak udržet produktivitu při práci z domova: Osvojte si správné návykyObjevte klíčové tipy, jak udržet produktivitu při práci z domova a vytvořit efektivní pracovní prostředí, které podpoří vaše úspěchy.
1000 slov
10 minut čtení
16. 9. 2022
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky