Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když se cítím falšovaný ve svém brandu?

Co dělat, když se cítím falšovaný ve svém brandu?

V poslední době se mi stále častěji honí hlavou myšlenka, že můj brand, který jsem si tak pečlivě budoval, začíná vypadat jako něco, co ve skutečnosti nejsem. Mám na mysli to, jak se prezentuju na sociálních sítích a jak se snažím komunikovat se svými zákazníky. Čím víc se snažím držet krok s trendy a očekáváními trhu, tím víc mám pocit, že ztrácím svoji autenticitu. Někdy mám pocit, že to, co dělám, je jenom hra na úspěch bez skutečné hodnoty. Jak tohle zvrátit? Jak najít rovnováhu mezi tím být trendy a být sám sebou? Přemýšlím, jestli bych měl změnit svůj přístup k marketingu nebo se zaměřit více na to, co mě opravdu baví a co mě vystihuje. Třeba se vrátit k tomu, co jsem původně chtěl sdílet s lidmi, a ne jen to, co si myslím, že by mohlo fungovat. Ale jak to udělat prakticky? Měli jste někdo podobné pocity? Co vám pomohlo najít autenticitu ve vašem brandu? A jak jste se vyrovnali s tlakem, který přichází od konkurence nebo z trhu? Hledám inspiraci a rady od vás, kdo jste prošli něčím podobným a víte, jak na to.

187 slov
1.9 minut čtení
1. 6. 2023
Zdeňka Dostálová
Zdeňka Dostálová

To, co popisuješ, je fakt běžný problém v dnešním marketingovém světě. Všichni se snažíme být atraktivní a trendy, ale pak zapomínáme na to, kdo opravdu jsme a co chceme sdílet. Možná bys měl začít tím, že si uděláš nějaký brainstorming a sepíšeš si, co tě opravdu baví, co tě motivuje. Zkus se zamyslet nad tím, proč jsi začal budovat svůj brand a jaké hodnoty chceš vyjadřovat. Pak si dej pauzu od sledování konkurence a trendů, prostě se soustřeď na sebe. Když budeš autentický a dělat to, co tě naplňuje, lidé to ocení. Zkus třeba méně plánovat a více improvizovat v tom, co sdílíš. Můžeš taky zkusit komunikovat s komunitou, zjistit, co si o tvém brandu myslí oni. Možná ti to pomůže najít tu rovnováhu. Hlavně se neboj experimentovat a zkoušet nové věci bez tlaku na úspěch.

136 slov
1.4 minut čtení
7. 12. 2023
Kateřina Lacinová
Kateřina Lacinová

To, co popisuješ, mi přijde docela běžný problém. Často se snažíme zapadnout do nějakého vzoru, co je populární, a zapomínáme, proč jsme začali. Důležitý je se vrátit k tomu, co tě opravdu baví a co tě odlišuje od ostatních. Zkus si udělat brainstorm a napsat si, co tě nejvíc vystihuje, jaký máš hodnoty a co chceš lidem předávat. Pak se snaž tohle promítnout do svýho brandu. Můžeš třeba zkusit ukazovat víc svého reálného já na sociálních sítích, ne jen to, co si myslíš, že chce vidět trh. Možná to bude chtít změnit styl komunikace nebo obsah, ale když budeš autentický, přitáhneš si lidi, kteří s tebou skutečně rezonují. Měj na paměti, že jakýkoliv tlak je většinou jen v naší hlavě. Drž se svých hodnot a uvidíš, že nakonec najdeš rovnováhu mezi trendy a tím, kým jsi. Každý má svoje tempo a styl. Nezapomeň, že tvoje unikátnost je to nejcennější.

149 slov
1.5 minut čtení
25. 3. 2024
Miroslav Hlávka
Miroslav Hlávka