Succeed.cz/Fórum/Jaké platformy mi pomohou najít práci jako digitální nomád?

Jaké platformy mi pomohou najít práci jako digitální nomád?

Zajímá mě, jaké jsou nejlepší platformy pro hledání práce jako digitální nomád. V poslední době jsem se hodně zaměřil na životní styl, který mi umožňuje pracovat odkudkoli na světě, a tak hledám způsoby, jak se dostat k zajímavým projektům nebo pracovním nabídkám, které by mi umožnily cestovat a zároveň si vydělávat. Uvažuji o různých možnostech, ale nejsem si úplně jistý, kde začít. Slyšel jsem něco o freelancingu a o platformách, které nabízejí krátkodobé zakázky. Jaké weby byste doporučili pro hledání práce v oblasti IT, marketingu nebo grafického designu? Co třeba portály jako Upwork nebo Fiverr? Je to tam skutečně efektivní, nebo je lepší hledat přímo na firemních stránkách? Také bych rád věděl, jestli existují nějaké specializované skupiny na sociálních sítích nebo fóra zaměřená na digitální nomády. Jaké jsou vaše zkušenosti s těmito platformami? Fungovalo to pro vás? Jaké tipy byste mi dali, abych se vyhnul podvodům a našel slušně placenou práci? Děkuju za jakékoliv rady!

155 slov
1.6 minut čtení
27. 2. 2024
Simona Pavlíková

Takže, co se týče hledání práce jako digitální nomád, tak Upwork a Fiverr jsou určitě mezi top platformami. Na Upworku najdeš spoustu projektů v IT, marketingu a designu, ale je tam velká konkurence, takže je dobrý mít nějaké kvalitní portfolio. Fiverr zase funguje na principu nabízení služeb, což může být fajn, když umíš něco specifickýho – ale ceny můžou být dost nízký, takže si dej pozor na to, co si za svoje služby účtuješ.

Další dobrý místa jsou třeba Freelancer nebo Toptal, kde se můžeš dostat k zajímavějším projektům. Pak jsou tady i specializovaný weby pro remote joby, jako Remote.co nebo We Work Remotely. Tyto portály často nabízejí přímo pracovní pozice od firem, který hledají lidi na dálku.

Sociální sítě jako Facebook mají skupiny zaměřený na digitální nomády – tam se můžeš potkat s lidma, který už to dělají a mají tipy nebo nabídky práce. LinkedIn je taky skvělý pro networking a někdy tam lidi inzerují remote pozice přímo.

Pokud jde o podvody, tak buď obezřetný u nabídek, který vypadají až moc dobře na to, aby byly pravdivé. Zkontroluj recenze klientů nebo si vyžádej víc informací před tím, než začneš pracovat. A snaž se jednat přes platformu, kde máš nějakou ochranu – platby přes Upwork nebo Fiverr ti dají větší jistotu. Držím palce!

210 slov
2.1 minut čtení
10. 12. 2024
Bohumil Kraus

Existuje spousta platforem, kde můžeš najít práci jako digitální nomád. Určitě zkus Upwork a Fiverr, ty jsou dost populární a máš tam širokou škálu projektů v IT, marketingu nebo designu. Dobrý tip je i Freelancer nebo PeoplePerHour, tam se taky dají najít zajímavé zakázky.

Některé firmy nabízejí remote pozice přímo na svých stránkách, tak to taky zkus procházet. LinkedIn je super pro networking a často tam najdeš nabídky na práci na dálku.

Co se týče skupin na sociálních sítích, Facebook má spoustu skupin věnovaných digitálním nomádům, kde lidi sdílí nabídky práce a užitečné rady. Reddit má taky fóra jako r/digitalnomad, kde se dá inspirovat.

S podvodama dávej pozor, vždycky si ověřuj firmu a projekty, co ti přijdou podezřelé. Taky je dobrý mít jasně nastavené ceny a nepracovat zadarmo nebo za moc nízkou odměnu. Ověř si reference klientů, když je to možné. Hodně štěstí!

142 slov
1.4 minut čtení
4. 1. 2025
Milena Vojtěchová
Succeed.cz/Články/Cestování za prací
Jak najít práci při cestování: Nejlepší platformy pro digitální nomádyObjevte, jak najít práci při cestování pomocí osvědčených online platforem a nástrojů, které usnadní život digitálním nomádům.
1000 slov
10 minut čtení
21. 6. 2021
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky