Succeed.cz/Fórum/Jak se organizovat, když cestuji a pracuji zároveň?

Jak se organizovat, když cestuji a pracuji zároveň?

Zdravím všechny, mám takový dotaz ohledně organizace času, když člověk chce cestovat, ale zároveň musí plnit pracovní povinnosti. V poslední době se mi stává, že mám hodně pracovních závazků, ale zároveň bych chtěl využít možnost cestování, která se naskytla. Jak to všechno skloubit dohromady? Zkouším plánovat dopředu, ale někdy to prostě nevyjde a práce se hromadí. Jaké máte tipy na efektivní plánování? Jak řešíte úkoly, když jste na cestách? Prosím vás, jak si zařídit pracovní prostor na místech, odkud cestujete? Zajímá mě hlavně, jak se motivovat a nezapomínat na termíny. Jaké aplikace nebo metody používáte na organizaci úkolů a schůzek? A co třeba časové pásma? Jak s tím bojujete? Rád bych slyšel vaše rady a zkušenosti! Jaké jsou vaše triky pro udržení rovnováhy mezi prací a volným časem během cestování?

130 slov
1.3 minut čtení
22. 10. 2024
Jiří Bláha

Cestování a práce se dá skloubit, ale chce to trošku plánování. Hlavně si udělej jasný rozvrh, co musíš udělat a kdy. Já třeba používám Google kalendář, je super na sledování schůzek a termínů. Dobrý je mít i nějakou aplikaci na úkoly, já mám Todoist. Tam si napíšu všechny úkoly, co musím stihnout.

Když jsem na cestách, snažím se najít klidné místo s dobrým Wi-Fi. Kávovny nebo coworkingy bývají fajn. Mám taky přenosný hotspot pro případ, že by internet v hotelu selhal.

Co se týče časových pásem, tak to je trochu o zvyku. Snažím se přizpůsobit práci tomu místnímu času, abych byl ve spojení s kolegy. A motivaci? Tak na to si nastavím nějaké odměny, když splním úkoly – třeba jdu prozkoumat okolí nebo si dám dobré jídlo.

Hlavní je si udržet rovnováhu a nenechat se zahltit prací, jinak z cestování nebudeš mít nic. Takže plánuj, organizuj a užívej si to!

148 slov
1.5 minut čtení
14. 8. 2024
Lucie Zichová

když se snažím skloubit práci a cestování, tak používám pár triků, co mi pomáhají. První věc je plánování. Vždycky si udělám přehled, co musím stihnout a kdy mám volno na cestování. Pomocníci jako Trello nebo Asana jsou super, protože tam si to můžu hezky rozdělit na úkoly a deadline. Pak je dobrý mít nějakou aplikaci na kalendář, abych viděl schůzky a termíny na jednom místě. Časový pásma? To je peklo, ale já si nastavím budíky nebo připomínky podle toho, abych nezapomněl na důležitý meetingy. Co se týče pracovního prostoru, tak většinou hledám kafe nebo coworkingový centra, kde je Wi-Fi. Na cestách se snažím pracovat v blokovaných časech a pak si užívat volno bez práce. A motivaci? Ta jde ruku v ruce s tím, když vidím, jak mi práce jde i na cestách. Prostě to chce mít plán a být flexibilní.

140 slov
1.4 minut čtení
7. 5. 2024
Zdeňka Kotková
Succeed.cz/Články/Cestování za prací
Jak kombinovat pracovní a cestovní životní styl: Klíčové tipy pro digitální nomádyObjevte praktické rady a tipy pro úspěšné skloubení práce a cestování jako digitální nomádi. Naučte se, jak zůstat produktivní na cestách a užít si sv...
1000 slov
10 minut čtení
13. 12. 2021
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky