Succeed.cz/Fórum/Jak mohu zlepšit svůj profil na LinkedIn pro více spojení?

Jak mohu zlepšit svůj profil na LinkedIn pro více spojení?

Jsem na LinkedIn už nějakou dobu, ale cítím, že můj profil není dostatečně atraktivní a že mi chybí spojení s lidmi, které opravdu chci potkat a s kterými chci spolupracovat. Chtěl bych se zeptat, co všechno můžu udělat, abych svůj profil vylepšil a získal více spojení. Přemýšlel jsem o tom, jak důležité je mít dobrý profilový obrázek a jestli by stálo za to si nechat udělat nějaký profesionální. Co si o tom myslíte? Dále mě zajímá, zda jsou důležité doporučení od kolegů a jak je vlastně požádat. Myslíte si, že by pomohlo napsat kvalitní shrnutí o sobě nebo nějaké zajímavé příspěvky, které by mohly přilákat pozornost? Jak moc by mělo být důležité zaměřit se na klíčová slova ve svém profilu a jak to vlastně funguje? A co třeba zapojení se do různých skupin nebo diskuzí? Máte nějaké tipy na aktivitu, kterou bych mohl dělat pravidelně, abych byl vidět a získal nové spojení? Budu vděčný za jakékoliv rady a zkušenosti, které máte. Děkuji!

162 slov
1.6 minut čtení
23. 6. 2024
Bohuslav Hrdý

Zlepšit profil na LinkedIn není zas tak složitý úkol. Určitě začni s profilovým obrázkem – profesionální fotka udělá skvělý dojem. Pak se zaměř na shrnutí. Napiš, co děláš, co tě baví a jaké máš zkušenosti. Mělo by to být zajímavé a přitažlivé pro lidi, se kterými chceš navázat spojení.

Doporučení od kolegů jsou super, protože dodávají důvěryhodnost. Klidně je požádej, ať ti napíšou pár vět o tom, jaké to s tebou bylo pracovat.

Co se týče klíčových slov, určitě je použij – pomůžou ti být lépe vidět ve vyhledávání. Zkus taky psát příspěvky nebo články na téma, kterým se zabýváš. Tak oslovíš lidi s podobnými zájmy.

A nezapomeň se zapojit do skupin nebo diskuzí – aktivita je důležitá pro získání nových spojení. Komentuj příspěvky ostatních, sdílej zajímavé články, buď vidět. Čím víc budeš aktivní, tím víc lidí si tě všimne a rádi se s tebou spojí.

143 slov
1.4 minut čtení
13. 9. 2023
Kristýna Odehnalová

Pro zlepšení profilu na LinkedIn je pár zásadních věcí, co můžeš udělat. Začni s profilem, profilový obrázek je fakt důležitej, takže jestli ho nemáš kvalitní, tak si klidně nech udělat profesionální. Dále se zaměř na shrnutí o sobě – napiš, co tě baví a co děláš, ale ať to není nudný. Doporučení od kolegů jsou taky super, můžeš je požádat o krátké, ale výstižné hodnocení tvé práce.

Nenechávej svůj profil prázdný, pravidelně sdílej příspěvky nebo zajímavé články, které by mohly zaujmout lidi v tvým oboru. Klíčová slova v profilu ti pomůžou dostat se víc do hledáčku potenciálních spojení.

Zkus se zapojit do skupin a diskuzí v oboru, to ti pomůže navázat kontakty s lidmi, co mají podobné zájmy. A buď aktivní! Můžeš třeba jednou týdně napsat něco smysluplného nebo reagovat na příspěvky ostatních. Čím víc budeš vidět, tím větší šance na nové spojení.

142 slov
1.4 minut čtení
21. 10. 2023
Kamila Pokorná
Succeed.cz/Články/Sociální sítě
Optimalizace vašeho osobního brandu na LinkedIn: Jak získat větší dosah?Objevte praktické strategie, jak optimalizovat svůj osobní brand na LinkedIn a zvýšit viditelnost vašeho profilu. Naučte se, jak budovat profesionální...
1000 slov
10 minut čtení
7. 9. 2021
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky