Co když se mi nedaří důvěřovat ostatním při delegování?
Mám takový problém. Často se potýkám s tím, že když přijde na delegování úkolů, mám velký problém s důvěrou k ostatním. I když vím, že by bylo nejlepší rozdělit práci a využít schopnosti ostatních, tak se prostě cítím, jako bych vše musel dělat sám. Bojím se, že to, co udělají, nebude dostatečně kvalitní nebo že to udělají úplně jinak, než bych chtěl. Jak to překonat? Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy nebo vlastní zkušenosti, jak si vybudovat důvěru v tým a naučit se více delegovat. Mám pocit, že mě to brzdí v kariérním růstu a v rozvoji podnikání. Je mi jasné, že důvěra je klíčová pro úspěch jakéhokoliv projektu nebo firmy, ale jak ji vlastně získat? Jak poznat, kdo je spolehlivý a kdo ne? A co když se mi stane, že někomu svěřím úkol a ten selže? Jak to zvládnout bez ztráty motivace pro další spolupráci? Kdybych měl mít větší odvahu k delegování, určitě bych byl efektivnější a mohl bych se soustředit na důležitější věci. Kde začít? Máte nějaké rady pro lidi jako já, kteří mají strach z delegování kvůli nedůvěře? Děkuju za všechny tipy!