Succeed.cz/Fórum/Kdy bych měl změnit své pracovní priority?

Kdy bych měl změnit své pracovní priority?

V poslední době přemýšlím o svých pracovních prioritách a o tom, kdy by mohlo být správné je změnit. Někdy mám pocit, že se mi nedaří dosahovat cílů, které jsem si stanovil na začátku roku, a tak se ptám – je na čase přehodnotit, co je pro mě v práci důležité? Jak poznám, že bych měl začít dávat přednost jiným projektům nebo aktivitám? Rád bych věděl, jestli mám brát v úvahu nějaké konkrétní signály, které by mi naznačily, že mé současné priority už neodpovídají mým osobním či profesním cílům. Třeba když začnu ztrácet motivaci nebo když se objeví nové příležitosti v mém oboru, je dobré na to reagovat a změnit strategii? Co když se objevují nové trendy a inovace, které by mohly ovlivnit moje rozhodování? A co si vlastně představit pod pojmem „priorita“ – je to jen o tom, co je nejdůležitější nebo také o tom, co mě baví a naplňuje? Zajímalo by mě, jak ostatní přistupují k otázce změny priorit v práci a zda mají nějaké osvědčené metody nebo tipy, jak udělat ten správný krok. Myslíte si, že je dobré mít jasný plán na začátku roku a pak ho dodržovat, nebo je lepší být flexibilní a přizpůsobovat se okolnostem? Jak často byste doporučili revizi svých pracovních cílů a priorit?

209 slov
2.1 minut čtení
6. 5. 2022
Oldřich Kroupa

Změna pracovních priorit je normální a většinou dobrý nápad, když zjistíš, že nedosahuješ svých cílů nebo ztrácíš motivaci. Pokud se v oboru objeví nové příležitosti nebo trendy, určitě to stojí za zvážení. Dobré je si pravidelně dělat revizi, třeba jednou za čtvrtletí, aby ses ujistil, že to, co děláš, tě stále naplňuje a odpovídá tvým osobním i profesním ambicím.

Při určování priorit bys měl brát v potaz nejen to, co je důležité pro kariéru, ale i to, co tě baví. Někdy může být lepší podívat se na věci z jiného úhlu a zkusit například projekty, které ti přinášejí radost. Jasný plán na rok je fajn, ale flexibilita je klíčová. Když se něco změní, nemá smysl se držet starých plánů jako klon. Zkrátka buď otevřený změnám a neboj se adaptovat! Takže jestli cítíš, že bys měl něco změnit, neváhej a udělej to.

140 slov
1.4 minut čtení
3. 3. 2024
Hana Kočová

Změna pracovních priorit je vlastně dost přirozená, zvlášť když se točíš v dynamickým prostředí. Pokud cítíš, že už tě nenaplňuje to, co děláš, nebo začínáš ztrácet motivaci, je určitě čas na revizi. Někdy nová příležitost nebo nějaký trend v oboru může otevřít dveře, který bys měl prozkoumat. Je dobrý mít nějaký základní plán na začátku roku, ale být flexibilní je taky důležitý. Co se týče revize – doporučil bych to dělat třeba čtvrtletně. Tak si můžeš udělat jasný obrázek o tom, co ti funguje a co ne. A nezapomeň na to, co tě baví a naplňuje, protože to je taky důležitý. Takže klidně experimentuj s prioritama, ale měj na paměti svoje dlouhodobý cíle.

113 slov
1.1 minut čtení
23. 2. 2024
Zuzana Vyskočilová
Succeed.cz/Články/Zvládání času
Kdy je správný čas na přehodnocení vašich časových priorit?Zjistěte, jak pravidelně analyzovat a upravovat své časové priority, aby odpovídaly vašim cílům.
1000 slov
10 minut čtení
3. 6. 2020
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky