Succeed.cz/Fórum/Jak koučování pomáhá v osobní produktivitě?

Jak koučování pomáhá v osobní produktivitě?

Zajímalo by mě, jakým způsobem koučování může ovlivnit naši osobní produktivitu. Myslím, že je to hodně aktuální téma, zvlášť v dnešní době, kdy se snažíme najít rovnováhu mezi pracovním a osobním životem. Mám pocit, že spousta lidí, včetně mě, se občas cítí ztracena v tom, jak efektivně organizovat čas a úkoly. V poslední době hodně slyším o tom, že koučové dokážou lidem otevřít oči a ukázat jim, jak lépe plánovat a dosahovat svých cílů. Ale jak přesně to funguje? Pomáhá to opravdu? Jaké konkrétní techniky nebo strategie koučové používají, aby zvýšili naši motivaci a produktivitu? Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenosti s tím, jak koučování změnilo jeho přístup k práci a osobním projektům. Měla bych se do toho pustit, nebo je to jen další trend, který nakonec nepřinese žádné skutečné výsledky? Díky za vaše názory!

136 slov
1.4 minut čtení
25. 4. 2024
Eduard Žák

Koučování fakt může mít vliv na osobní produktivitu. Třeba ti pomůže zjistit, co přesně chceš dosáhnout a jaké máš priority. Koučové často používají různé techniky jako SMART cíle, což znamená, že si nastavíš konkrétní, měřitelné, dosažitelné, relevantní a časově vymezené cíle. Tím pádem máš jasnější plán a víš, na co se soustředit.

Další věc je, že koučování ti může pomoct odhalit překážky, které ti brání v efektivním využívání času. Můžeš se naučit lépe organizovat úkoly, třeba pomocí metod jako je Eisenhowerova matice nebo Pomodoro technika. Tyhle metody fakt fungují na zlepšení soustředění a zvládání stresu.

Osobně znám pár lidí, co byli na koučování a dost to změnilo jejich přístup k práci a životu. Začali si víc věřit, plánovat a byli produktivnější. Není to samozřejmě zázrak, ale pokud jsi otevřená změně a chceš se posunout dál, tak to rozhodně za to zkusit může. Není to jen trend, ale spíš nástroj pro osobní rozvoj.

150 slov
1.5 minut čtení
1. 1. 2025
Olga Khýrová

Koučování může být fakt užitečný, když se snažíš zvýšit svou produktivitu. Mám zkušenost s tím, že koučové ti pomůžou se zamyslet nad tím, co vlastně chceš a co tě brzdí. Místo abys jen tak lítal od úkolu k úkolu, naučí tě plánovat a stanovovat si priority. Třeba používají techniky jako SMART cíle, což je vlastně způsob, jak si nastavit cíle, který jsou konkrétní a měřitelné.

Další věc je accountability – kouč tě drží zodpovědného za to, co si naplánuješ. Když víš, že máš někomu ukázat svůj pokrok, tak se víc snažíš dodržovat plán.

Taky se dost zaměřují na mindset, což znamená, že ti pomůžou překonat negativní myšlenky a bloky. Dávají ti nástroje na zvládání stresu a efektivní práci s časem. Můžeš se cítit mnohem víc motivovaný a soustředěný.

Z mého pohledu to rozhodně stojí za to zkusit, pokud máš pocit, že bys potřeboval nakopnout. Je to něco jiného než jen číst články nebo poslouchat podcasty – je to osobní přístup a může ti to pomoct vidět věci v novém světle.

169 slov
1.7 minut čtení
25. 12. 2024
Vladimír Vašek
Succeed.cz/Články/Mentoring a coaching
Přínosy koučování v oblasti osobního výkonu a produktivityObjevte, jak může koučování zlepšit vaši každodenní pracovní efektivitu a výkon. Naučte se, jak spolupráce s koučem přetváří vaše pracovní návyky a zv...
1000 slov
10 minut čtení
8. 2. 2024
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky