Succeed.cz/Fórum/Co všechno může mentoring změnit v mojí kariéře?

Co všechno může mentoring změnit v mojí kariéře?

Zajímalo by mě, jak moc může mentoring ovlivnit mou kariéru. Slyšel jsem, že mít dobrého mentora může být klíčové pro rozvoj dovedností a kariérní postup. Ale co přesně všechno se může změnit? Může mi mentor pomoci zjistit, jaké jsou moje silné a slabé stránky, nebo dokonce otevřít dveře k novým pracovním příležitostem? Jak moc je důležité mít někoho, kdo může nabídnout cenné rady a zkušenosti v oblasti podnikání, investování nebo kariérního růstu? A co když mám pocit, že jsem už na nějaké úrovni úspěšný, ale přesto hledám způsob, jak se posunout dál? Může mi mentoring pomoci lépe pochopit trh, na kterém se pohybuji, nebo mi ukázat nové perspektivy, které jsem dříve neviděl? Jaká je vlastně role mentora v procesu budování kariéry? Dává mi jen rady, nebo mě také motivuje k akci a sebepoznání? Jaké konkrétní změny mohu očekávat po zahájení mentorského vztahu? Nebo je to spíš o tom, jak si sám nastavím cíle a pak je společně s mentorem realizuji? Zajímalo by mě i to, zda má někdo zkušenosti s tím, jaký pozitivní dopad měl mentoring na jeho profesní život. Opravdu to funguje tak, jak se říká? Co vše se vlastně může stát, když se rozhodnu investovat čas do hledání a navazování takového vztahu?

204 slov
2 minut čtení
15. 9. 2023
Ivana Kašparová

Mentoring může mít fakt velkej dopad na tvou kariéru. Dobrý mentor ti může pomoct vidět, co děláš dobře a co bys měl zlepšit. Takže pokud nevíš, jaký máš silný a slabý stránky, mentor ti to často ukáže, což je super pro osobní růst.

Pokud jde o příležitosti, mentor tě může i dostat k lidem, kteří ti jinak nedají šanci. Otevře ti dveře, o kterých ani nevíš, že existují. A to ani nemluvím o tom, jaké cenné rady ti může dát ohledně podnikání nebo investování.

Když už máš nějaký úspěchy, ale chceš víc, mentor ti může ukázat nový perspektivy a naučit tě, jak lépe rozumět trhu. Jeho zkušenosti ti můžou otevřít oči a inspirovat tě k novým nápadům.

Role mentora není jen radit – často tě motivuje a tlačí vpřed. Pomáhá ti nastavit si cíle a pak s tebou probírá, jak je dosáhnout. Po zahájení mentorského vztahu můžeš očekávat jasnější směr v kariéře, větší sebevědomí a lepší rozhodovací schopnosti.

Osobně znám pár lidí, kterým mentoring fakt změnil život. Nejen že se posunuli dál v kariéře, ale i lépe chápali, co vlastně chtějí dělat. Takže pokud uvažuješ o mentorovi, určitě to zkus! Může to bejt jedna z nejlepších investic do tvýho profesního života.

202 slov
2 minut čtení
2. 5. 2024
Marie Dobiášová

Mentoring může fakt hodně změnit. Mít někoho, kdo už v oboru byl, ti může otevřít oči a pomoct zjistit, co umíš a co ne. Mentor ti může ukázat, jak na to, aby ses posunul dál, a klidně tě nasměrovat k novým pracovním příležitostem. Někdy je to i o tom, že ti pomůže pochopit trh, ve kterém děláš, nebo tě naučí, jak se prodat v životopisu.

Dobrý mentor ti nejen dá rady, ale taky tě motivuje a nutí přemýšlet o sobě. Pomůže ti se sebepoznáním a nastavováním cílů. To není jen tak – je důležité mít někoho, kdo ti ukáže nové perspektivy. I když máš pocit, že jsi úspěšný, mentor ti může ukázat další směry a možnosti růstu.

Osobní zkušenosti lidí říkají, že mentoring často vede k reálným změnám v kariéře – lepší pozice, nové kontakty, větší sebedůvěra. Zkrátka investice času do hledání mentora se většinou vyplatí. Takže pokud o tom uvažuješ, určitě do toho jdi. Může to být ten správný krok k dalšímu posunu.

163 slov
1.6 minut čtení
19. 3. 2024
Bohuslav Vlk
Succeed.cz/Články/Mentoring a coaching
Proč investovat do mentoringu jako klíče k úspěchu v digitální době?Objevte, jak mentoring může významně přispět k vašemu úspěchu v dnešním rychlém digitálním světě. Zjistěte, proč je důležité mít mentora a jaké výhody...
1000 slov
10 minut čtení
10. 1. 2023
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky