Succeed.cz/Fórum/Které jsou nejoblíbenější úplně zdarma platformy na kurzy?

Které jsou nejoblíbenější úplně zdarma platformy na kurzy?

Zajímalo by mě, jaké jsou vlastně ty nejlepší a nejvíc doporučované platformy na online kurzy, které jsou úplně zdarma? Slyšel jsem o několika z nich, ale nikdy jsem si nebyl jistý, které z nich za to opravdu stojí. Jsem člověk, který se snaží neustále vzdělávat a zlepšovat svoje dovednosti, a přitom bych rád ušetřil nějaké peníze. Myslím, že by bylo skvělé mít přehled o tom, kde najít kvalitní kurzy bez jakýchkoliv poplatků. Zajímal by mě nejen obsah těchto kurzů, ale i uživatelské rozhraní platforem, jak snadno se v nich orientuje a jestli jsou tam nějaké komunitní funkce, jako třeba diskusní fóra nebo možnost spojit se s lektory. Také by mě zajímalo, jestli je možné získat nějaké certifikáty po dokončení kurzů nebo jestli to jsou spíše jen informativní materiály. Četl jsem něco o platformách jako Coursera nebo edX, ale nevím, jestli nabízejí i plně bezplatné možnosti. A co třeba YouTube? Je tam vůbec možné najít strukturované vzdělávání? Jaké máte osobní zkušenosti s těmito platformami? Je něco, co byste doporučili nebo naopak varovali před? Děkuji za vaše tipy!

176 slov
1.8 minut čtení
29. 5. 2021
Markéta Kroupová

Jasně, je tu pár skvělých platforem, kde můžeš najít kurzy zdarma. Například Coursera a edX nabízejí spoustu kurzů zadarmo, i když často bez certifikátu nebo s nějakou podmínkou. Můžeš se tam naučit hodně věcí od univerzit a renomovaných institucí. Pak je tu Khan Academy, která je super pro základní a střední vzdělávání, ale taky pokrývá spoustu dalších témat.

YouTube je taky fajn, zejména pokud hledáš konkrétní dovednosti nebo návody. Tam najdeš spoustu kanálů zaměřených na různé oblasti - od programování po vaření. Ale strukturované vzdělávání tam moc nenajdeš.

Na Udemy někdy najdeš zdarma kurzy, většinou ale jsou placené, jen občas narazíš na akce.

Co se týče uživatelského rozhraní, většinou to bývá v pohodě, některé platformy mají i diskusní fóra nebo možnost komunikace s lektory. Certifikáty většinou dostaneš jen za placené verze kurzů, takže pokud ti na tom záleží, tak si dej pozor.

Osobně bych doporučil vyzkoušet Courseru a edX pro ten akademický obsah a YouTube pro praktické věci. Hodně štěstí! A neboj, učení zadarmo jde!

161 slov
1.6 minut čtení
30. 7. 2024
Jaroslav Šafařík

Takže, pokud hledáš zdarma online kurzy, mám pár tipů. První je Coursera, mají hodně kurzů, co můžeš dělat zdarma, ale certifikáty většinou stojí. Pak je tu edX, to je podobné, taky dost materiálů gratis. YouTube je super na různé tutoriály a dává ti obrovský výběr, ale není to tak strukturovaný jako ty předchozí. Další možností je Khan Academy - ta je fakt dobrá pro základy různých předmětů a úplně zdarma.

Pak jsou tu i platformy jako Udemy, kde občas najdeš zdarma kurzy, ale většinou to jsou placené. Skillshare má taky nějaké free trialy. Co se týče komunitních funkcí, Coursera a edX mají diskusní fóra, ale YouTube moc ne. Jinak k uživatelskému rozhraní - Coursera a edX jsou docela přehledný. Takže jestli chceš jen info bez certifikátu, tak YouTube nebo Khan Academy; na strukturovanější učení zkus Coursera nebo edX.

138 slov
1.4 minut čtení
9. 8. 2024
Šárka Pešková
Succeed.cz/Články/E-knihy a online kurz
Nejlepší platformy pro distribuci online kurzů: Kterou si vybrat?Rozhodujete se pro prodej online kurzů? Přečtěte si analýzu populárních platforem a zjistěte, která z nich je pro vás ta pravá!
1000 slov
10 minut čtení
19. 2. 2020
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky