Succeed.cz/Fórum/Kde najdu inspiraci na téma pro svou e-knihu?

Kde najdu inspiraci na téma pro svou e-knihu?

Zdravím všechny, přemýšlím o napsání e-knihy, ale vůbec nevím, kde začít, jaké téma zvolit. Hrozně mě láká myšlenka podělit se o své znalosti a zkušenosti, ale mám pocit, že nemám dostatek inspirace. V poslední době jsem sledoval trendy v podnikání a investování, ať už jde o online marketing nebo osobní rozvoj, ale pořád mi to přijde málo. Něco mi říká, že bych měl napsat něco, co bude opravdu přínosné pro ostatní, ale co přesně by to mělo být? Mám takový chaos v hlavě a snažím se přijít na to, co by mohlo zaujmout čtenáře. Chtěl bych, aby moje e-kniha byla nejen informativní, ale také motivující. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké osvědčené tipy nebo triky, jak najít inspiraci na zajímavé a aktuální téma. Jaké zdroje třeba používáte? Je to o sledování trendů na sociálních sítích nebo spíš o osobních zážitcích? Možná nějaké knihy nebo blogy, které vás inspirují? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a doporučení, protože cítím, že správné téma může být tím pravým odrazovým můstkem k úspěšnému projektu. Předem díky za jakoukoli radu!

174 slov
1.7 minut čtení
2. 4. 2023
Dana Kopalová

Když hledáš inspiraci na téma pro e-knihu, zkus se zaměřit na to, co tě osobně zajímá a co tě baví. Můžeš začít tím, že si sepíšeš svoje zkušenosti, ať už v podnikání nebo v osobním rozvoji. Lidi často ocení autentické příběhy a rady z praxe, takže klidně zvaž napsat něco o tvých vlastních chybách a úspěších.

Další tip je sledovat aktuální trendy na sociálních sítích – Instagram, TikTok, nebo LinkedIn jsou skvělý místa, kde se dozvíš, co lidi zajímá. Můžeš také zkusit procházet fóra a diskuzní skupiny, tam se dozvíš, o čem se teď hodně mluví. Knihy a blogy o marketingu a motivaci ti můžou poskytnout další nápady.

A když už máš nějaké téma v hlavě, neboj se udělat malý průzkum – zjisti, jestli už něco podobného neexistuje a jak bys to mohl udělat jinak nebo lépe. Inspiraci můžeš najít i v osobních zážitcích nebo problémech tvých přátel, co by si přáli vyřešit. Hlavně si pamatuj, že důležitý je přístup a vášeň k tomu, co píšeš.

165 slov
1.7 minut čtení
5. 9. 2024
Jan Urban

Zkus se zaměřit na to, co tě osobně nejvíc zajímá nebo co jsi zažil. Osobní zkušenosti často rezonují s ostatními, takže třeba něco jako "jak jsem začal investovat" nebo "co mi pomohlo v podnikání" může být super. Sleduj trendy na sociálních sítích, třeba co lidi řeší na Twitteru nebo Instagramu, to ti dá tipy. Můžeš taky procházet blogy a fóra, kde lidi diskutují o tom, co je trápí. Knihy o osobním rozvoji nebo biografie úspěšných lidí ti můžou dodat motivaci a nápady. Klidně si udělej brainstorm a napiš všechno, co tě napadne. Možná najdeš nějaký společný jmenovatel, který tě nasměruje. Hlavně buď autentický a piš o něčem, co tě fakt baví.

111 slov
1.1 minut čtení
18. 12. 2024
Richard Tesař
Succeed.cz/Články/E-knihy a online kurz
Jak vytvořit e-knihu, která zaujme vaše čtenáře: 5 zásadních tipůObjevte klíčové tipy pro vytvoření poutavé e-knihy, která zaujme a udrží pozornost vašich čtenářů. Naučte se, jak správně strukturovat obsah pro maxim...
1000 slov
10 minut čtení
21. 1. 2023
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky