Jak často bych měl kontrolovat své dividendové akcie?
Zajímá mě, jak často bych měl vlastně kontrolovat své dividendové akcie. Vím, že investování do dividendových akcií může být skvělou strategií pro pasivní příjem, ale přemýšlím, jestli je dobré se na ně dívat pořád nebo je lepší je nechat být a kontrolovat je třeba jen jednou za čas. Mám strach, aby mě něco neuniklo, ale na druhou stranu nechci být otrokem svých investic. Je dobré sledovat dividendy pravidelně? Co když se nějaká firma rozhodne snížit nebo dokonce zrušit dividendu? To by mě asi dost naštvalo. Jak moc by to mohlo ovlivnit moji celkovou investiční strategii? Kdybych měl kontrolovat mé akcie každé dva týdny, nebo je lepší jednou měsíčně? Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Myslí si někdo, že je dobré mít nějaký systém pro sledování výkonnosti akcií a dividend, nebo bych se měl spolehnout na to, že když investuji do kvalitních firem, tak mohu být v klidu a čekat na výplaty dividend? Vím, že v investování hraje roli i psychologie a že časté kontroly mohou vést k nezdravým rozhodnutím. Jak to vidíte vy? Jak často kontrolujete svá portfolia vy a co vám funguje nejlépe?