Co říct investorům, aby do mě investovali?
Rád bych se zeptal, jaké konkrétní body bych měl zmínit při prezentaci pro investory, abych je přesvědčil k investici do mého projektu. Mám nápad, který si myslím, že má potenciál, ale nevím, jak ho správně "prodat". Jaké klíčové informace očekávají investoři? Je důležité mít připravený podnikatelský plán a finanční projekce nebo stačí nějaký krátký přehled? Jak moc by měly být moje cíle konkrétní a jak je prezentovat tak, aby to vypadalo atraktivně? Co by mělo být součástí mé prezentace – nějaké grafy, analýzy trhu, konkurence? A co motivace – jak to vysvětlit tak, aby si investoři uvědomili, že do mě skutečně investují dobré peníze? Zajímá mě také, jestli mám zdůraznit nějaké osobní zkušenosti nebo úspěchy z minulosti? Mám strach, že když nebudu dostatečně přesvědčivý, tak zase jen odejdu s prázdnou. Jak jsem si všimnul, hodně lidí se snaží od investorů získat peníze a já bych rád věděl, co funguje nejlépe. Je lepší být více technický a detailní nebo naopak jednodušší a srozumitelnější? Jak si vlastně představují ideálního zakladatele startupu? Kde najít inspiraci pro svou prezentaci? Věřím, že existují nějaká osvědčená pravidla nebo tipy. Co byste doporučili udělat nebo na co si dát pozor?