Succeed.cz/Fórum/Kde hledat nové nápady, když jsem na dně?

Kde hledat nové nápady, když jsem na dně?

Nedávno jsem se dostal do fáze, kdy mám pocit, že už mě nic nenapadá. Pracovně jsem na dně, kreativita jako by se mi vytratila a já prostě nevím, kde hledat nové impulzy. Chtěl bych se zeptat, jestli máte nějaké tipy nebo osvědčené metody, jak znovu probudit svoji inspiraci. Zkoušel jsem různá cvičení, jako brainstorming nebo vedení deníku myšlenek, ale zatím bez úspěchu. Kde třeba podle vás lidé nejčastěji hledají nové nápady? Existují nějaké konkrétní zdroje nebo techniky, které byste doporučili? Možná nějaké knihy, podcasty nebo dokonce i místa, kde se dá potkat inspirativní lidi? Jak se vám podařilo překonat podobné krizové situace? Rád bych slyšel vaše zkušenosti. Čas od času mám pocit, že potřebuji jen malou změnu perspektivy nebo pohledu na věc, abych znovu našel směr. Také by mě zajímalo, jestli je dobré podívat se na trendy v oboru a co vlastně dneska letí. Sledoval jsem pár profilů na sociálních sítích a zdá se mi to jako dobrý začátek, ale nevím, jestli to stačí. Jak přistupujete ke kreativitě vy? Jak často navštěvujete nové akce nebo komunity zaměřené na podnikání? Co všechno vás motivuje k tomu posunout se dál a získat nové nápady? Budu rád za každou radu!

197 slov
2 minut čtení
24. 10. 2024
Dana Stará

Několik tipů, co můžeš zkusit, když jsi na dně. Zkus se podívat na nějaké kreativní workshopy nebo meetupy ve tvém okolí. Často tam potkáš inspirativní lidi a novou energii. Můžeš taky zkusit změnit prostředí – třeba pracovat venku nebo v jiných prostorách než obvykle. Zajímavé nápady můžeš najít i v knihách o kreativitě nebo v podcasty zaměřených na podnikání a inovace. Sledování trendů je fajn, ale nezapomeň na originalitu – někdy stačí udělat malou změnu v rutinně. Také se doporučuje si prostě odpočinout, třeba zajít do přírody nebo na nějakou kulturní akci. Tímhle způsobem se často vrátí chuť do práce a vzniknou nové myšlenky.

104 slov
1 minut čtení
6. 8. 2022
Jindřiška Marešová

Když se člověk cítí na dně, je dobrý se trochu odříznout a vyzkoušet něco nového. Změna prostředí může fakt hodně pomoct. Zkus jít ven, do přírody, nebo do kavárny s jiným stylem. Někdy stačí jen jiný pohled a najednou ti nápady začnou skákat do hlavy.

Hodně lidí doporučuje číst knihy o kreativitě nebo biografie inspirativních lidí. Podcasty jsou taky super, často tam slyšíš příběhy, které tě nakopnou. Zkus se podívat na platformy jako Skillshare nebo Coursera – kurzy na různá témata tě můžou nasměrovat jinam.

Networking je klíčovej. Zúčastni se nějakých meetupů v oboru, nebo si najdi komunity na sociálních sítích. Na Instagramu či LinkedInu můžeš sledovat zajímavé profily a třeba se dočteš o nových trendech. Je dobrý být v obraze, ale nezapomeň si udělat čas i na relaxaci, aby ses z toho nezbláznil.

Zkoušej různé techniky jako mind mapping nebo i něco jako „five whys“, což ti pomůže hlouběji pochopit problém a najít nová řešení. V každém případě, buď trpělivej a dej si čas – inspirace přijde, když to nejmíň čekáš.

169 slov
1.7 minut čtení
26. 5. 2022
Blanka Jirková
Succeed.cz/Články/Zdravý životní styl
Jak najít inspiraci v nečekaných místech?Objevte, jak čerpat inspiraci mimo tradiční zdroje a udržovat motivaci na vysoké úrovni. Zajímavé tipy a rady pro každého.
1000 slov
10 minut čtení
21. 11. 2020
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky