Na jaké nové příležitosti se mám zaměřit při investování online?
V poslední době se hodně mluví o tom, jak se investování přes internet mění a jaké nové trendy se objevují. Chtěl bych se zeptat, na co všechno bych se měl zaměřit, pokud přemýšlím o online investicích. Je jasné, že klasické akcie a fondy už nejsou jedinou možností, ale co dalšího by stálo za to prozkoumat? Slyšel jsem o bitcoinech a jiných kryptoměnách, ale nejsem si jistý, jestli je to pro mě ta pravá cesta. A co třeba crowdfunding nebo investice do startupů? Jak to funguje a jaké jsou rizika spojená s těmito novými formami investování? Také by mě zajímalo, jestli jsou nějaké platformy nebo aplikace, které byste doporučili pro začátečníky, kteří chtějí investovat online. Jak se orientovat v tom, co je opravdu výhodné a co jen láká na rychlý zisk? Má smysl investovat do ESG projektů a jak by mi to mohlo pomoci v budoucnu? Přijde mi také zajímavé investovat do umění nebo do nemovitostí prostřednictvím online platforem. Jaké máte zkušenosti s těmito možnostmi? Rád bych slyšel názory od těch, kdo už mají nějaké zkušenosti. Jaké nové příležitosti vidíte vy a na co bych si měl dát pozor? Děkuji za všechny rady!