Succeed.cz/Fórum/Na jaké nové příležitosti se mám zaměřit při investování online?

Na jaké nové příležitosti se mám zaměřit při investování online?

V poslední době se hodně mluví o tom, jak se investování přes internet mění a jaké nové trendy se objevují. Chtěl bych se zeptat, na co všechno bych se měl zaměřit, pokud přemýšlím o online investicích. Je jasné, že klasické akcie a fondy už nejsou jedinou možností, ale co dalšího by stálo za to prozkoumat? Slyšel jsem o bitcoinech a jiných kryptoměnách, ale nejsem si jistý, jestli je to pro mě ta pravá cesta. A co třeba crowdfunding nebo investice do startupů? Jak to funguje a jaké jsou rizika spojená s těmito novými formami investování? Také by mě zajímalo, jestli jsou nějaké platformy nebo aplikace, které byste doporučili pro začátečníky, kteří chtějí investovat online. Jak se orientovat v tom, co je opravdu výhodné a co jen láká na rychlý zisk? Má smysl investovat do ESG projektů a jak by mi to mohlo pomoci v budoucnu? Přijde mi také zajímavé investovat do umění nebo do nemovitostí prostřednictvím online platforem. Jaké máte zkušenosti s těmito možnostmi? Rád bych slyšel názory od těch, kdo už mají nějaké zkušenosti. Jaké nové příležitosti vidíte vy a na co bych si měl dát pozor? Děkuji za všechny rady!

192 slov
1.9 minut čtení
22. 4. 2023
Lenka Havlová

Investování online má teď fakt hodně možností, takže je dobře, že to chceš prozkoumat. Kryptoměny jako bitcoin, ethereum a další altcoiny můžou být zajímavé, ale je to dost riskantní, takže si dej bacha na volatilitu a nezapomeň, že můžeš ztratit. Crowdfunding a investice do startupů jsou další věci, co stojí za to. Můžeš investovat malé částky do různých projektů a pokud se jim podaří, můžeš na tom slušně vydělat. Ale i tady platí, že riziko je vysoké – spousta startupů zkrachuje.

Pokud jde o platformy, zkuste třeba Seedrs nebo Crowdcube pro crowdfunding a pro krypto Binance nebo Coinbase na nákup kryptoměn. Je dobrý mít přehled o tom, co děláš, takže si udělej vlastní průzkum a nespoléhej se jen na rady od ostatních.

ESG projekty jsou teď v kurzu – investice do ekologických a udržitelných projektů by mohly mít budoucnost. Mnoho lidí tomu věří a chtějí podporovat odpovědné firmy.

Investice do umění nebo nemovitostí přes online platformy jako je Artfinder nebo Fundrise taky může být zajímavý směr. U nemovitostí si dej pozor na lokalitu a trh.

Hlavně se nenech unést rychlými zisky a buď opatrný. Investování by mělo být o dlouhodobém plánování a rozložení rizik.

190 slov
1.9 minut čtení
15. 11. 2023
Andrea Vyskočilová

Investování online se teď fakt mění a je plný nových možností. Kromě tradic, jako jsou akcie a fondy, určitě mrkni na kryptoměny. Bitcoin a altcoiny jsou dost populární, ale pamatuj, že to nese velké riziko. Crowdfunding a investice do startupů jsou taky zajímavý, můžeš podpořit nový projekty a třeba i slušně vydělat. Riziko tam samozřejmě je, spousta startupů zkrachuje.

Pokud jde o platformy, doporučuji začít třeba s aplikacemi jako Robinhood nebo Revolut, jsou uživatelsky přívětivý. Ale buď opatrnej, ne všechno, co vypadá skvěle, je skutečně výhodný. ESG projekty jsou teď v kurzu – investuješ do věcí, co mají pozitivní vliv na životní prostředí nebo společnost. To může mít budoucnost.

Umění a nemovitosti online jsou taky zajímavé. Například platformy pro investice do umění umožňují koupit podíl na drahých obrazech – ale počítej s tím, že to není likvidní investice. Zkus se zeptat lidí na fórech nebo skupinách, kde diskutují o těchto věcech, dost se tam dozvíš. Celkově buď opatrnej a dělej si důkladný průzkum.

161 slov
1.6 minut čtení
25. 12. 2023
Martina Vítková
Succeed.cz/Články/Podnikání online
Trendy v online podnikání: Co byste měli vědět o nových příležitostech na trhu v roce 2024?Objevte nejnovější trendy a inovační strategie, které ovlivňují online podnikání v roce 2024. Získejte inspiraci pro rozvoj své značky a efektivní mar...
1000 slov
10 minut čtení
23. 7. 2020
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky