Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když moje příspěvky na Instagramu nemají žádné interakce?

Co dělat, když moje příspěvky na Instagramu nemají žádné interakce?

Přemýšlím, co dělám špatně, protože moje příspěvky na Instagramu jsou jako tichý pláč v prázdné místnosti. Mám pocit, že se snažím, jak nejlépe umím, ale výsledky prostě neodpovídají mé snaze. Často vidím jiné profily, které mají spoustu lajků a komentářů, a říkám si, co dělají jinak? Zkoušel jsem různé věci – od hashtagů po různé časy publikování, ale nic nepomáhá. Je možné, že moje fotografie nejsou dostatečně zajímavé? Možná je to otázka kvality obsahu nebo prostě nedostatečné viditelnosti? Jaký je klíč k úspěchu na této platformě? Přemýšlím také o tom, zda mám zkusit zapojení do komunitních skupin nebo se více věnovat spolupráci s ostatními influencery. Taktéž mě zajímá, jestli by pomohlo více invazivního marketingu nebo prostě jen osvěžit svůj styl a přístup k prezentaci. Kde začít? Je tu někdo, kdo by mohl sdílet zkušenosti nebo rady, jak přivést lidi k mým příspěvkům a zvýšit interakce? Jaké typy obsahu fungují nejlépe a co vlastně lidé chtějí vidět? Jak mohu zlepšit svůj profil a být více atraktivní pro sledující? Děkuji za jakékoliv tipy alebo rady.

173 slov
1.7 minut čtení
20. 8. 2024
Alena Adamcová

Tak to znám, taky jsem tím prošel. První věc, co bych zkusil, je zamyslet se nad obsahem. Lidi chtějí vidět něco, co je zaujme nebo pobaví. Zkus třeba víc příběhů nebo osobní momenty, něco co je pro ně relatable. Hashtagy jsou fajn, ale nespoléhej jen na ně – zkus najít nějaké menší komunity nebo niche skupiny, co se s tebou ztotožní.

Čas publikování fakt ovlivňuje dosah, ale krom toho se zkus zapojit do diskuzí u jiných příspěvků. Komentuj a lajkuj u ostatních, ať si tě všimnou. Spolupráce s influencery může pomoct, ale snaž se najít ty, co mají podobný styl jako ty.

Další tip – vizuální estetičnost! Zkuste upravit fotky tak, aby měly jednotný styl nebo barvy. Když bude profil hezky laděný, víc lidí se k němu přidá. A fakt se snaž být autentičtější a víc propojovat s lidmi. Všechny tyhle věci ti můžou pomoct zvýšit interakce.

147 slov
1.5 minut čtení
5. 4. 2023
Tomáš Jedlička

Zní to frustrující. Zkus se zaměřit na kvalitu fotek, protože pokud nejsou dostatečně atraktivní, lidi to neosloví. Změň přístup k tomu, co fotíš - zamysli se, co by mohlo lidi zaujmout. Taky zkus experimentovat s různými typy obsahu - třeba videa nebo stories, někdy to víc zafunguje. Hashtagy jsou důležitý, ale nesmíš jich dávat moc a musíš je dobře vybírat tak, aby oslovily správný publikum. Zapojení do komunit a spolupráce s influencery může fakt pomoct, tak se toho neboj. A nezapomeň být aktivní - komentuj a lajkuj příspěvky ostatních, to ti může přivést nový sledující. A možná zkus různý časy publikování, někdy je to fakt o tom najít ten správný moment. Drž se a nevzdávej to.

116 slov
1.2 minut čtení
21. 5. 2023
Richard Soukup
Succeed.cz/Články/Podnikání online
Úspěšné podnikání na sociálních médiích: Jak správně vybudovat značku a navázat vztahy se zákazníky?Objevte tipy a triky pro úspěšné budování značky na sociálních médiích a vytváření angažovaných komunit.
1000 slov
10 minut čtení
14. 7. 2021
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky