Jak najít dobrého mentora pro podnikání?
Podnikání je celkem náročný svět a často se snažím přijít na to, jak se posunout dál. Mám spoustu nápadů, ale nevím, jak je realizovat. Chtěl bych se zeptat, jak vlastně najít dobrého mentora pro podnikání? Zajímalo by mě, co všechno by měl takový mentor umět a jaké vlastnosti by měl mít, aby mi mohl skutečně pomoci. Je důležité mít někoho s konkrétními zkušenostmi v oboru, nebo může být mentor i někdo z jiného sektoru? Jak bych měl začít hledat takového člověka? Myslíte, že je lepší oslovit někoho, koho už znám, nebo se pokusit kontaktovat úplně neznámé lidi na profesních sítích jako LinkedIn? Jakým způsobem bych měl s mentorem komunikovat a co od něj vlastně očekávat? A co když se mi nedaří najít toho pravého? Jak dlouho obvykle trvá navázání takového vztahu a co všechno do něj vlastně patří? Jsem otevřený všem radám a zkušenostem, protože mám pocit, že dobrou oporu ve formě mentora bych opravdu potřeboval k tomu, abych se posunul vpřed. Takže, jak jste to dělali vy? Jaké tipy nebo triky byste doporučili při hledání vhodného mentora?