Co dělat, když se hodnota mých akcií snižuje?
Takže mám takový problém a nevím si s tím rady. Před nějakou dobou jsem investoval do několika akcií, protože jsem slyšel, že je to skvělá příležitost, jak zhodnotit peníze a dosáhnout finanční nezávislosti. Jenže teď, když se na to dívám, tak vidím, že hodnota mých akcií klesá a já mám strach, že o své peníze přijdu. Vím, že trh může být volatilní a že ceny akcií kolísají, ale co mám vlastně teď dělat? Mám zainvestovat víc, abych průměrnou cenu snížil, nebo bych měl radši prodat a omezit ztrátu? A co když se situace obrátí a akcie zase porostou? Jak poznám, zda je čas na prodej nebo naopak na nákup dalších akcií? V poslední době jsem také slyšel o různých strategiích jako je hodl nebo technická analýza, ale nejsem si jistý, jestli je to pro mě. Je lepší mít trpělivost a čekat na zotavení trhu, nebo mám sledovat zprávy a reagovat na aktuální situaci? Co byste dělali na mém místě? Mám se obrátit na odborníka, nebo si mám prostě jenom počkat? Jak jste to řešili, když vaše akcie také klesaly?