Na co si mám dát pozor při prohlídce bytu?
Jsem v takové fázi, kdy se rozhoduju, že chci konečně investovat do vlastního bytu. Vím, že prohlídka bytu je klíčovým krokem, ale mám takový pocit, že bych mohl něco důležitého přehlédnout. Na co bych se měl zaměřit? Jaké detaily by měly být pro mě varovným signálem? Zaznamenal jsem, že by mě zajímalo, jak zkontrolovat stav oken a dveří, jestli jsou vůbec funkční a jestli netáhne. Co třeba elektrické zásuvky nebo vodovodní kohoutky? Mám si dávat pozor na nějaké skryté vady v bytě, které nemusí být na první pohled vidět? A co bezpečnostní aspekty, jako například zámky na dveřích nebo osvětlení v okolí? Chtěl bych také vědět, jestli je dobré zeptat se na sousedy nebo lokalitu. Jak ovlivňuje okolí cenu bytu a co všechno bych měl zvážit při výběru lokality? Jaké otázky bych měl mít připravené pro makléře? Myslíte si, že je lepší mít s sebou někoho zkušenějšího, kdo mi pomůže udělat kvalifikované rozhodnutí? Vím, že je to velká investice a nechci litovat. Jaké další tipy nebo rady byste mi dali ohledně prohlídky bytu? Děkuji za všechny rady!