Succeed.cz/Fórum/Jaké odvětví bude nejvíc v kurzu pro investice v roce 2024?

Jaké odvětví bude nejvíc v kurzu pro investice v roce 2024?

Zajímalo by mě, jaké obory nebo sektory se budou zdát jako nejlepší příležitosti pro investice v roce 2024. S tím, jak se svět neustále mění a technologie napredují, mám pocit, že je těžké udržet krok s tím, co je vlastně aktuální a co má potenciál přinést zisk. V posledních letech jsme byli svědky růstu různých odvětví, jako jsou obnovitelné zdroje energie, technologie umělé inteligence, biotechnologie nebo třeba e-commerce. Mám pocit, že se mnozí investoři zaměřují na zelené technologie a udržitelnost, což se zdá být na vzestupu. Ale co takhle tradičnější sektory? Je ještě prostor pro investice do nemovitostí, nebo je lepší se soustředit na něco nového? Rád bych slyšel názory ostatních, kdo sledujete trendy a víte, co by mohlo být hit. Co si myslíte o možných investicích do startupů nebo nových technologií? Jaké faktory berete v úvahu při rozhodování o investicích? Které společnosti nebo průmyslové oblasti si myslíte, že by měly ještě šanci na růst? Bude rok 2024 rokem technologií nebo se spíš zaměříme na zdraví a wellness? Děkuji za vaše názory a tipy!

174 slov
1.7 minut čtení
10. 8. 2024
Vojtěch Kočí

Když se podíváš na trendy, určitě bych dal zelené technologie na první místo. Obnovitelné zdroje energie, větrné a solární projekty prostě frčí a budou frčet dál. Co se týče technologií, AI je teď velké téma, takže investice do startupů zaměřených na umělou inteligenci by mohly být zajímavé. Biotechnologie a zdravotní péče taky mají potenciál, hlavně s tím, jak roste zájem o wellness a zdraví. Ale nemovitosti pořád mají své místo, obzvlášť v městech, kde je nedostatek bydlení. Takže asi tak – rozložit portfolio mezi tyto sektory, sledovat trendy a reagovat na ně. Můžeš zkusit i něco nového, ale chce to být opatrný a nezapomínat na rizika.

106 slov
1.1 minut čtení
17. 10. 2024
Šárka Klímová

To je dobrá otázka. Já si myslím, že v roce 2024 bude určitě stát za to sledovat technologický sektor, hlavně umělou inteligenci a blockchain. Tyhle technologie se teď hodně vyvíjejí a mají potenciál měnit různé průmysly. Pak jsou tu samozřejmě obnovitelné zdroje energie, což je stále víc trendy, zejména s důrazem na udržitelnost a ekologii.

Nemovitosti pořád mají svoje místo, ale je to dost o lokalitě a typu investice. Například komerční nemovitosti možná nebudou mít takové šance jako dřív, ale rezidenční trh může furt fungovat, hlavně ve velkých městech.

A co se startupů týče, tam je to rizikovější, ale pokud najdeš ten správný nápad nebo tým, můžeš hodně vydělat. Takže já bych se soustředil na technologie a zelené iniciativy, ale nebral bych úplně v úvahu tradiční sektory. Sleduj trendy a buď otevřený novinkám.

131 slov
1.3 minut čtení
3. 8. 2023
Jiří Zlámal
Succeed.cz/Články/Investujete chytře
Kde hledat kvalitní investiční příležitosti v roce 2024?Objevte, kde a jak hledat atraktivní investiční příležitosti v roce 2024 a rozpoznávejte trendy, které mohou přinést zisk.
1000 slov
10 minut čtení
5. 5. 2022
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky