Jak najít dobrého mentora pro osobní rozvoj?
Když přemýšlím o svém osobním rozvoji, pořád se mi v hlavě honí myšlenka, jak je důležité mít dobrého mentora. Člověka, který už si tím vším prošel a může mě nasměrovat správným směrem. Jenže jak vlastně takového mentora najít? Mám pocit, že mnoho lidí kolem mě mluví o svých zkušenostech s mentory, ale já pořád nevím, kde začít. Je to snad jen o náhodě? Někdo říká, že nejlepší je hledat ve své profesi, třeba na nějakých síťových akcích nebo konferencích, ale co když tam nikoho nepotkám? Mám zkoušet oslovit lidi na LinkedInu, nebo je lepší hledat v rámci své firmy? A co třeba otázka vhodnosti? Jak poznám, že ten člověk je opravdu dobrou volbou pro mě a mé cíle? Vždyť každý mentor má jiný styl a přístup, takže co když se nakonec nebudeme shodovat v názorech? A co když ten mentor nebude mít dostatek času na mě? Existují vůbec nějaké tipy nebo triky, jak se dostat k lidem, kteří by mohli být skvělými mentory? Jaké signály bych měl sledovat, abych zjistil, že by mi ten konkrétní člověk mohl opravdu pomoci v mém osobním rozvoji a kariérním růstu? Mám si připravit nějaké otázky dopředu nebo se spolehnout na to, že konverzace prostě plynule vyjde? Taky by mě zajímalo, jak dlouho obvykle takové mentoringové vztahy trvají a co všechno obvykle zahrnují. Snad se mi podaří najít někoho inspirativního a motivujícího.