Mám se bát investovat, když jsem nervózní?
Když přemýšlím o investování, vždycky mě přepadne takový divný pocit. Jako kdybych měl skočit do bazénu s ledovou vodou a nevěděl jestli to zvládnu. Mám obavy o svoje peníze a co když udělám špatné rozhodnutí? Co když ztratím všechno, co jsem tvrdě vydělal? Je normální mít strach, ale když je nervozita tak silná, že mě to odrazuje od jakékoliv akce, co pak? Zajímalo by mě, jestli je lepší počkat, až se cítím jistější nebo jestli je to prostě součást procesu. Jsou nějaké strategie, jak se s těmi nervy vypořádat? Jak si mám být jistý, že investice je správná volba pro mě? Nechci propadnout panice při každém poklesu trhu nebo se cítit jako idiot, když ostatní kolem mě dosahují úspěchů. Je normální mít takové pocity v začátcích investování? Jak se s tím vyrovnat a naučit se riskovat bez toho, abych byl úplně paralyzován strachem? Dává smysl začít s menšími částkami a postupně zvyšovat investice, když si budu více věřit? Kdo má podobné zkušenosti a jak to zvládnul? Každý říká, že riziko je součástí hry, ale já nevím jak na to a jestli se mám bát.