Co dělat, když mám dluhy a nevím, jak je splatit?
Mám takový problém a nevím si s tím rady. Před časem jsem si vzal půjčku, abych pokryl nějaké výdaje, ale teď se mi to všechno začíná sčítat. Mám pocit, že mi z toho jde hlava kolem. Každý měsíc mi chodí upomínky a já se bojím, že se dostanu do situace, kdy už nebudu mít šanci to splatit. Zkoušel jsem si sestavit rozpočet, ale pořád mi to vychází tak, že nemám dost, abych pokryl všechny závazky. A co je horší, mám také kreditní kartu a tam se mi dluhy hromadí ještě rychleji. Nechci skončit v nějakém exekučním řízení nebo v úpadku, ale nevím, co dělat. Zkoušel jsem se poradit s rodinou, ale nikdo mi neporadil nic konkrétního. Myslíte si, že by mohl pomoci osobní bankrot? Nebo jakýkoliv jiný způsob řešení? Jaký je vlastně proces oddlužení a co všechno obnáší? Také bych chtěl vědět, jestli je lepší jít do nějaké poradny nebo se obrátit přímo na věřitele a snažit se domluvit na splátkovém kalendáři. Opravdu se bojím toho stigmatu spojeného s dluhy a nechci být považován za nezodpovědného člověka. Jak mohu začít znovu a stavět na pevných základech? Je vůbec možné tohle všechno zvládnout a vrátit se zpět do normálního života? Jaké jsou vaše zkušenosti s podobnými situacemi? Děkuji všem za rady.