Succeed.cz/Fórum/Kde najdu dobré tipy pro začátečníky v investování?

Kde najdu dobré tipy pro začátečníky v investování?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jestli někdo neví o nějakých skvělých zdrojích, kde bych mohl získat užitečné tipy pro začátečníky v investování. Jsem úplný nováček a vůbec netuším, jak začít. Přemýšlím třeba o tom, jak vybrat akcie, na co se zaměřit při investování do nemovitostí, nebo jak rozumět základním pojmům jako je diversifikace a riziko. Hledám něco, co by mi pomohlo pochopit základy, abych se nebál investovat svoje peníze. Existují snad nějaké knihy, webináře nebo online kurzy, které byste doporučili? Taky by mě zajímaly nějaké blogy nebo YouTube kanály od lidí, kteří se tím zabývají a mají už nějaké zkušenosti. Rád bych se také dozvěděl, jestli jsou nějaké skupiny na sociálních sítích nebo fóra, kde se můžu spojit s ostatními začátečníky a sdílet zkušenosti a tipy. Děkuju moc za jakékoli rady a tipy!

134 slov
1.3 minut čtení
17. 10. 2024
Marek Trnka

Zdar, tak já začnu s pár tipama. Knihy jsou super start, doporučuju "Inteligentní investor" od Grahama, je to klasika. Pak "Bohatý táta, chudý táta" od Kiyosakiho, ten ti ukáže, jak přemýšlet o penězích a investicích. Co se týče online zdrojů, podívej se na weby jako Investopedia nebo Motley Fool, mají spoustu článků pro nováčky. YouTube taky není špatnej – kanály jako Graham Stephan nebo Andrei Jikh maj fajn videa o akciích a osobních financích. Zkus se přidal na Facebook skupiny zaměřený na investování, tam najdeš lidi, co ti rádi poradí. A na Redditu je r/investing, kde se dá korzovat a čerpat inspiraci. Rozhodně se neboj ptát, lidi jsou dost ochotný pomoct! Hlavně to chce začít malinko a učit se za pochodu.

121 slov
1.2 minut čtení
9. 9. 2024
Magdaléna Pánková

Zdravím, doporučuju začít s pár základními knihami jako Investování pro začátečníky od Benjamina Grahama nebo Rich Dad Poor Dad od Kiyosakiho. Ty ti dají dobrý základ. Co se týče webinářů, mrkni na platformy jako Coursera nebo Udemy, tam najdeš spoustu kurzů o investování a akciích. Na YouTube je super kanál Graham Stephan, hodně praktických rad a přístupný styl.

Co se týče blogů, doporučuji třeba The Motley Fool nebo Investopedia – mají hodně článků zaměřených na nováčky. Můžeš se taky připojit do různých Facebook skupin o investování, kde najdeš lidi v podobné situaci a můžete si vyměňovat zkušenosti. A nezapomeň na fóra jako Reddit (r/investing), kde se toho dá taky spoustu naučit. Hodně štěstí!

113 slov
1.1 minut čtení
24. 10. 2024
Viktor Brož
Succeed.cz/Články/Chytré úspory
Účinné strategie investování pro začátečníky: Jak začít?Objevte klíčové strategie investování pro začátečníky a naučte se, jak vybrat správné investiční nástroje pro dosažení finanční nezávislosti. Získejte...
1000 slov
10 minut čtení
7. 8. 2024
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky