Jak se motivovat, abych začal podnikat?
Zdravím všechny, potřeboval bych se s vámi podělit o svůj problém, který mě trápí už nějakou dobu. Vždycky jsem měl v hlavě nápady na vlastní podnikání, ale když přijde na to, abych to opravdu rozjel, tak se dostavuje nějaký strach nebo obavy. Jak se vlastně motivovat k tomu, abych udělal ten první krok? Mám pocit, že jsem ve svém životě na křižovatce – chci podnikat a být svým pánem, ale zároveň mám k tomu spoustu výmluv. Nevíte, jak překonat tu lenost nebo strach z neúspěchu? Často čtu různé příběhy úspěšných podnikatelů a mám pocit, že jsou schopní všechno zvládnout a já jsem na tom úplně jinak. Jak si tedy říct, že do toho půjdu? Mám si třeba napsat cíle na papír nebo se obklopit lidmi, kteří už podnikají? Co byste doporučili jako první krok k tomu, jak překonat ten apatycký pocit a konečně se pustit do něčeho nového? A co třeba motivace z knih nebo vzdělávacích kurzů? Myslíte si, že mi to může pomoct se nakopnout? Snažím se najít nějaký způsob, jak v sobě probudit tu touhu po podnikání a zrealizovat své nápady. Jak jste to měli vy? Co vám pomohlo zbavit se obav a konečně začít podnikat? Díky za vaše tipy a rady!