Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když se mi nedaří najít investory pro můj projekt?

Co dělat, když se mi nedaří najít investory pro můj projekt?

Mám takový problém, už delší dobu se snažím najít investory pro svůj projekt, ale pořád nic. Je to opravdu frustrující, protože do toho vkládám spoustu času a energie a přitom mi nikdo nechce pomoci s financováním. Zkoušel jsem různé platformy pro crowdfunding, oslovil jsem známé a dokonce jsem se snažil navázat kontakty na různých networkingových akcích, ale stále se mi nedaří najít někoho, kdo by do mého projektu investoval. Možná dělám něco špatně? Jak bych měl prezentovat svůj projekt, aby zaujal potenciální investory? Přemýšlím, jestli by mi pomohlo nějaké školení nebo koučink zaměřený na pitching a fundraising. Taky jsem slyšel o různých inkubátorech a akcelerátorech, ale nevím, jestli to je pro mě to pravé. Jaké máte zkušenosti vy? Měli jste někdy podobný problém? Co vám pomohlo překonat tyto překážky? Jaké tipy byste doporučili pro úspěšné oslovení investorů? Díky moc za jakoukoliv radu, cokoliv by mohlo pomoct.

146 slov
1.5 minut čtení
7. 6. 2021
Oldřich Havlík

Zní to jako klasický boj, co? Mám za sebou podobnou zkušenost. Zkus se zaměřit na to, jak svůj projekt prezentuješ. Můžeš mít skvělý nápad, ale pokud to neprodáš dobře, nikdo se o něj nezajímá. Třeba si dej záležet na příběhu – co tě k tomu přivedlo, jakou hodnotu to může přinést. Pitch deck musí být jasný a výstižný.

Když už jsi zkoušel crowdfunding a networking, zkus oslovit i menší investory nebo angel investory. Oni často hledají nové projekty a můžou být otevřenější. Inkubátory a akcelerátory můžou pomoct, mají často dobré kontakty a mentorství. Zkus taky hledat místní podnikatelské soutěže, tam se dá získat nejen finance, ale i pozornost médií.

A jak říkáš o školení – může to být fakt dobrá investice. Zlepšit pitching skills můžeš hodně pomoct, protože i ten nejlepší projekt může ztroskotat na špatné prezentaci. Hlavně neztrácej naději! Vytrvalost je klíčová.

142 slov
1.4 minut čtení
7. 5. 2024
Radka Brožová

Zní to frustrující, ale tohle zažívá spousta lidí. Možná bys měl popřemýšlet o tom, jestli dobře prezentuješ svůj projekt. Zkus se zaměřit na to, co je na něm unikátní a jaký problém řeší. Nezapomeň na jasnou vizi a realistické čísla. Pitching je fakt důležitý, takže školení nebo koučink by ti mohly hodně pomoct. Inkubátory a akcelerátory jsou super pro networking a získání mentorství, takže to zvaž. Hlavně buď trpělivý a nevzdávej to, i když teď to vypadá špatně. Zkus se spojit s lidmi z oboru, mají často cenné rady nebo kontakty. Hodně štěstí!

93 slov
0.9 minut čtení
1. 9. 2024
Milan Kovařík
Succeed.cz/Články/Úspěšné návyky
Deset překvapivých návyků úspěšných podnikatelůObjevte, jaké specifické denní rutiny mají lidé, kteří dosáhli vrcholu v podnikání. Tento článek odhaluje deset překvapivých návyků, které mohou inspi...
1000 slov
10 minut čtení
6. 8. 2020
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky