Jaký vliv má rutina před spaním na mou produktivitu?
Zajímalo by mě, jaký vliv má rutina před spaním na mou produktivitu během dne. Snažím se totiž zjistit, jestli to, co dělám večer, ovlivňuje to, jak se cítím ráno po probuzení a jestli je to nějak spojeno s tím, jak dobře stíhám plnit úkoly ve svém podnikání nebo práci. Často mi přijde, že když jdu spát pozdě a nemám žádnou klidnou přípravu na spánek – třeba si nenastavím telefon do režimu "neobtěžovat", nebo nečtu knížku, tak jsem pak celý den unavený a nemůžu se soustředit. Ale když si dám trochu času na zklidnění, vypnu všechny obrazovky a třeba si udělám šálek čaje, tak místo abych byl rozhozený, cítím se svěží a dokážu lépe přemýšlet nad novými nápady. Uvažuju nad tím, jak důležitá je celková atmosféra před spaním a zajímalo by mě, jestli ostatní mají podobné zkušenosti. Je rutina před spaním opravdu klíčová pro zvýšení produktivity? Jaké konkrétní rituály byste doporučili, abych mohl zlepšit svou večerní rutinu a tím pádem i výkon v práci? Jaké jsou vaše tipy na zklidnění mysli po dlouhém dni? Věřím, že tohle téma může být pro mnohé z nás hodně důležité, takže budu rád za jakékoliv postřehy a rady.