Succeed.cz/Fórum/Jaký vliv má rutina před spaním na mou produktivitu?

Jaký vliv má rutina před spaním na mou produktivitu?

Zajímalo by mě, jaký vliv má rutina před spaním na mou produktivitu během dne. Snažím se totiž zjistit, jestli to, co dělám večer, ovlivňuje to, jak se cítím ráno po probuzení a jestli je to nějak spojeno s tím, jak dobře stíhám plnit úkoly ve svém podnikání nebo práci. Často mi přijde, že když jdu spát pozdě a nemám žádnou klidnou přípravu na spánek – třeba si nenastavím telefon do režimu "neobtěžovat", nebo nečtu knížku, tak jsem pak celý den unavený a nemůžu se soustředit. Ale když si dám trochu času na zklidnění, vypnu všechny obrazovky a třeba si udělám šálek čaje, tak místo abych byl rozhozený, cítím se svěží a dokážu lépe přemýšlet nad novými nápady. Uvažuju nad tím, jak důležitá je celková atmosféra před spaním a zajímalo by mě, jestli ostatní mají podobné zkušenosti. Je rutina před spaním opravdu klíčová pro zvýšení produktivity? Jaké konkrétní rituály byste doporučili, abych mohl zlepšit svou večerní rutinu a tím pádem i výkon v práci? Jaké jsou vaše tipy na zklidnění mysli po dlouhém dni? Věřím, že tohle téma může být pro mnohé z nás hodně důležité, takže budu rád za jakékoliv postřehy a rady.

193 slov
1.9 minut čtení
4. 3. 2024
Adam Kubík

Hele, máš pravdu, rutina před spaním fakt ovlivňuje produktivitu. Když jdu spát pozdě a bez jakéhokoli zklidnění, tak se ráno cítím rozhozený a unavený. Rozhodně doporučuju vypnout obrazovky aspoň hodinu před spaním. Čtení knížky nebo poslouchání klidný hudby fakt pomáhá. Taky jsem slyšel, že bys mohl zkusit meditaci nebo pár hlubokých nádechů, to je super na uklidnění mysli. Zkus si udělat šálek bylinkovýho čaje, to mi taky hodně pomáhá. Atmosféra je důležitá - zkuste si třeba udělat příjemný prostředí v ložnici, ať se ti tam dobře usíná. Takže jo, rutina večer může hodně změnit, zkus nějaký ty tipy a uvidíš, jestli ti to pomůže.

104 slov
1 minut čtení
9. 7. 2023
David Baloun

Tak jo, to je fakt důležitý téma. Osobně si taky myslím, že rutina před spaním hrozně ovlivňuje to, jak se cítíme ráno a jak pak fungujeme během dne. Když jdu spát bez nějakýho klidnýho zklidnění, tak jsem ráno jako mátoha a nemůžu se soustředit na nic. Ty večerní rituály jsou podle mě klíčový – vypnout všechno, co bliká, si třeba přečíst knížku, nebo si udělat ten čaj. Mě třeba pomáhá i meditace nebo nějaký hluboký dýchání. Zkus si udělat rutinu, co ti sedne, třeba si napsat seznam úkolů na další den, aby ses s tím mohl vyspat a nebylo ti to v hlavě. Udržuj si tu atmosféru – tma, klid, žádný stres. Tímhle způsobem bys mohl zlepšit nejen svůj spánek, ale i produktivitu během dne.

125 slov
1.3 minut čtení
29. 6. 2023
Dominik Zlámal
Succeed.cz/Články/Úspěšné návyky
Proč rutina před spaním může změnit váš pracovní výkonObjevte, jak rutina před spaním ovlivňuje váš pracovní výkon a celkový životní styl. Naučte se efektivní rituály, které zlepší vaši produktivitu a poh...
1000 slov
10 minut čtení
29. 3. 2020
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky