Jaké jsou nejčastější chyby, kterým se vyhnout při investování do akcií?
Zajímalo by mě, jaké jsou ty hlavní chyby, kterým by se měl člověk vyhnout, když chce začít investovat do akcií. Vím, že investování je hodně o strategii a o tom, jak si nastavit správné cíle, ale občas mám pocit, že i když udělám všechny správné kroky, tak stejně něco podstatného přehlédnu. Mám pocit, že spousta lidí na fórech mluví o tom, jaké akcie koupili nebo prodali, ale nikdo se moc nezamýšlí nad tím, co udělat, aby se vyvarovali chybám. Jak třeba přistupovat k analýze trhu? Měly by se brát v potaz pouze čísla a grafy, nebo existují i jiné faktory? A co psychologické aspekty investování – slyšel jsem o tom, že emoce můžou hodně zamávat s rozhodováním. Není lepší držet se nějakého dlouhodobého plánu? Jak tedy poznat, kdy je čas prodat nebo koupit a jak se nenechat unést trhem? Zkrátka bych rád věděl, co všechno by mělo být na paměti při investování do akcií. Jaké chyby jste udělali vy a co byste doporučili ostatním? Jak se vlastně vyhnout těm nejčastějším omylům? Děkuji za jakékoli postřehy!