Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když se mi nedaří v podnikání?

Co dělat, když se mi nedaří v podnikání?

Jsem v situaci, kdy moje podnikání prostě nefunguje tak, jak jsem si představoval. Zkoušel jsem už několik různých strategií, ale stále nemám dostatek zákazníků a moje zisky nejsou ani zdaleka takové, jaké bych potřeboval. Nejprve jsem se soustředil na marketing a snažil se zapojit do sociálních sítí, ale i po několika měsících vidím jen velmi málo výsledků. Mám pocit, že moji konkurenti jsou mnohem úspěšnější a já nevím, co dělám špatně. Zkoušel jsem různé reklamní kampaně a dokonce i spolupráci s influencery, ale zdá se, že to není cesta k úspěchu, kterou bych potřeboval. Nevím, jestli mám zkusit změnit sortiment, nebo jestli je problém v cenové politice. Jaké jsou nejlepší kroky, které bych měl udělat, abych zjistil, co je špatně? Mám přehodnotit svůj podnikatelský plán nebo se zaměřit na jiné oblasti? Cítím se frustrovaně a nevím si rady. Mohu se také ptát na to, jak udržet motivaci a neztratit víru v to, že to nakonec vyjde? Jak jste to zvládali vy? Jaké tipy nebo rady máte pro někoho, kdo se snaží překonat tuto krizi v podnikání?

176 slov
1.8 minut čtení
13. 1. 2024
Karolína Havlíková

Tohle je těžká situace, s tím se potýká spousta podnikatelů. Napřed bych doporučil se zamyslet nad tím, jestli máš jasný cíl a cílovou skupinu. Možná jsi špatně cílený, nebo tvoje nabídka neodpovídá tomu, co lidi chtějí. Zkus udělat nějaký průzkum trhu, třeba i mezi svými stávajícími zákazníky, co by chtěli víc. Taky se podívej na konkurenci, co dělají jinak a co funguje. Někdy je potřeba trošku změnit sortiment, nebo přehodnotit ceny.

Co se týče marketingu, zkus se zaměřit na obsahový marketing nebo SEO místo jen reklamních kampaní. To může přivést organický trafik. A nezapomeň na networking – někdy stačí navázat správné kontakty a věci se začnou hýbat. Pokud máš pocit, že ztrácíš motivaci, najdi si něco, co tě nabije energií – ať už to jsou knihy, podcasty nebo setkání s inspirativními lidmi. Všechny tyhle krize přijdou a odejdou, důležité je nevzdávat se a učit se z chyb.

147 slov
1.5 minut čtení
5. 7. 2023
Dana Vondrová

Tak tohle znám, člověče. Měsíc co měsíc se snažím a furt nic. Ale tady je pár věcí, co jsem zkusil a možná by ti mohly pomoct. Zkus si udělat analýzu trhu – podívej se na konkurenci, co dělají jinak, proč mají víc zákazníků. Možná ti chybí nějaká přidaná hodnota nebo unikátní nabídka, co by tě odlišila. Zkus se zaměřit na zpětnou vazbu od svých stávajících zákazníků – co by chtěli jinak? A nezapomeň na to, že marketing na sociálních sítích může trvat, než začne fungovat. Můžeš zkusit i lokální akce nebo spolupráce s jinými podnikateli v okolí. Co se týče motivace, zkus si nastavit malé cíle a oslavovat i ty nejmenší úspěchy. Hlavně nevzdávej to, každý podnikatel má těžké chvilky. Když jsi v depresi, občas je dobrý se na chvíli odpojit a vrátit se s novým pohledem.

137 slov
1.4 minut čtení
26. 11. 2024
Natálie Zajícová
Succeed.cz/Články/Zkušenosti z neúspěchů
Neúspěchy jako naše nejlepší učitelé: Jak identifikovat lekce z neúspěchů v podnikáníObjevte, jak se naučit z neúspěchů a transformovat je na úspěšné strategie v podnikání. Získejte praktické rady a inspiraci, jak vytěžit to nejlepší z...
1000 slov
10 minut čtení
14. 3. 2023
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky