Succeed.cz/Fórum/Jak mi pozitivní myšlení může pomoct v kariéře?

Jak mi pozitivní myšlení může pomoct v kariéře?

Zajímalo by mě, jak konkrétně může pozitivní myšlení ovlivnit moji kariérní dráhu. Slyšel jsem, že když má člověk optimistický přístup, tak je mnohem úspěšnější, ale nikdy jsem vlastně nepřemýšlel, jak to funguje v praxi. Může pozitivní myšlení opravdu zlepšit moji schopnost dosahovat cílů v práci? Myslíte si, že lidé, kteří jsou vždy naladěni na pozitivní notu, mají větší šanci na povýšení nebo na nalezení lepšího zaměstnání? Jak moc hraje roli v komunikaci s kolegy a nadřízenými? Je pravda, že když se člověk soustředí na dobré věci a má víru v úspěch, tak to může ovlivnit i jeho výkon? Přemýšlím také o tom, jestli je pozitivní myšlení něco, co se dá naučit, nebo je to spíše vrozená vlastnost? A co třeba stres a překážky – jak s nimi pozitivní myšlení pomáhá? Těším se na vaše názory a zkušenosti s tímto tématem, protože chci udělat krok vpřed ve své kariéře a nevím, jestli je tohle ten správný směr.

156 slov
1.6 minut čtení
6. 2. 2025
Eva Ševčíková
Eva Ševčíková

O pozitivním myšlení se hodně mluví, a pravda je, že to může mít velký dopad na kariéru. Když jsi optimistický, lidi kolem tebe to cítí a často s tebou lépe vycházejí. Můžeš mít větší šanci na povýšení, protože lidé mají tendenci chtít mít v týmu ty, kteří šíří dobrou náladu a motivaci. V komunikaci to hraje obrovskou roli, protože když se soustředíš na dobré věci, zníš přesvědčivěji a inspirativněji. A co se týče překážek a stresu – pozitivní myšlení ti pomáhá je lépe zvládat, protože místo toho, abys viděl problémy, hledáš řešení. Samozřejmě je to něco, co se dá naučit; nemusíš být od přírody optimista. Takže pokud chceš postoupit ve své kariéře, zkus na tom zapracovat. Snaž se vidět sklenici jako poloplnou a věř si. To určitě pomůže!

128 slov
1.3 minut čtení
1. 11. 2024
Miroslava Hrušková
Miroslava Hrušková

Tak pozitivní myšlení může mít fakt velký vliv na kariéru. Když máš optimistický přístup, lidi to k tobě táhne, snadněji si buduješ vztahy s kolegy a šéfama. Všichni víme, jak je důležitá komunikace, a když jsi naladěný na pozitivní vlnu, tak se ti daleko lépe jedná i o složitějších věcech. To ti může otevřít dveře k povýšení nebo lepšímu zaměstnání.

Důležitý je taky to, že když věříš v úspěch, tak se ti i líp daří plnit cíle. Pozitivní myšlení ti pomáhá zvládat stres a překážky, protože místo abys viděl problém jako konec, vnímáš ho jako výzvu. A jo, pozitivní myšlení se dá naučit, není to jen pro vyvolený. Existuje spousta technik, jak na to. Třeba si psát deník vděčnosti nebo si pravidelně připomínat úspěchy.

Takže pokud chceš posunout kariéru dál, určitě na tom zapracuj. Můžeš překvapit sám sebe jaký pokrok uděláš.

141 slov
1.4 minut čtení
1. 12. 2024
Barbora Sládková
Barbora Sládková