Succeed.cz/Fórum/Jaký software mi pomůže lépe sledovat moje investice?

Jaký software mi pomůže lépe sledovat moje investice?

V poslední době se hodně zajímám o investování a chtěl bych se posunout dál. Čím víc do toho pronikám, tím víc mi dochází, že mít přehled o svých investicích je zásadní. Přemýšlím o nějakém softwaru, který by mi pomohl monitorovat různé akcie, podílové fondy nebo kryptoměny, do kterých jsem investoval. Zkoušel jsem pár aplikací, ale buď mě odradila jejich složitost, nebo se mi nelíbilo rozhraní. Jaké softwary máte vyzkoušené a doporučili byste mi? Hledám něco, co by mi mohlo poskytnout komplexní pohled na všechny mé aktiva a zároveň mě informovat o trendech nebo změnách na trhu. Chtěl bych mít možnost snadno sledovat výkonnost jednotlivých investic a také porovnat je s trhem. Je dobré mít k dispozici i funkce pro analýzu a predikci budoucího vývoje? Co říkáte na aplikace zaměřené na správu portfolia? Existují nějaké specifické nástroje pro začátečníky, které by mohly být užitečné při sledování investicí? Vím, že některé programy mohou být dost drahé, ale pokud to má smysl a může mi to pomoct v dosahování mých cílů v investování, rád do toho vložím nějaké peníze. Co byste doporučili? Jaké jsou vaše zkušenosti s různými platformami? Jakou roli hrají mobilní aplikace v tomto procesu? Těším se na vaše tipy a rady!

201 slov
2 minut čtení
1. 1. 2025
Andrea Fialová
Andrea Fialová

Pokud hledáš něco, co ti usnadní sledování investic, doporučuji mrknout na několik aplikací. Osobně jsem spokojený s aplikací jako je "Investing.com". Má přehledný interface a můžeš tam sledovat akcie, ETF i kryptoměny. Další dobrá možnost je "Yahoo Finance", ta má taky skvělé funkce pro porovnání výkonu tvojeho portfolia s trhem. Pokud potřebuješ něco víc pro začátečníky, zkus třeba "Stash" nebo "Acorns" – ty jsou fakt user-friendly a mají i vzdělávací obsah. Co se týče analýz a predikcí, tak "Morningstar" je super pro detailnější pohled na fondy. Mobilní aplikace hrají velkou roli, protože můžeš mít přístup k informacím kdykoliv a kdekoliv. Zjisti, co ti sedí nejvíc, a klidně vyzkoušej pár z nich, většina má free verze.

115 slov
1.2 minut čtení
6. 10. 2024
Aleš Bednář
Aleš Bednář

Hele, já používám aplikaci jménem "Blockfolio" na kryptoměny. Je to fakt jednoduché a přehledné. Můžeš tam sledovat všechny svoje investice, máš možnost sledovat i ceny na trhu v reálném čase. Pro akcie doporučuji "Yahoo Finance". Tam si můžeš nastavit vlastní portfolia a dostávat upozornění na změny cen. Oba tyhle nástroje mají mobilní verzi, což je super, když chceš mít všechno po ruce.

Pokud hledáš něco komplexnějšího, zkus "Personal Capital" nebo "Morningstar". Ty mají i pokročilé funkce pro analýzu a srovnání s trhem. Ale pozor, některé funkce můžou být placený. Z mých zkušeností je dobré mít přehled o všech svých aktivech a tyhle nástroje ti to dost usnadní.

Jinak, pokud teprve začínáš, snaž se moc nezaplést do složitých aplikací, začni s něčím jednoduchým a pak se postupně posouvej dál. Mobilní aplikace jsou fajn, protože můžeš sledovat investice na cestách, což oceňuju."

139 slov
1.4 minut čtení
20. 11. 2023
Eliška Koutná
Eliška Koutná