Succeed.cz/Fórum/Jaké aplikace používáte na videohovory během práce z domova?

Jaké aplikace používáte na videohovory během práce z domova?

V dnešní době, kdy stále více lidí pracuje z domova, se videohovory staly nezbytnou součástí každodenní komunikace. Mě by zajímalo, jaké aplikace máte vyzkoušené a které vám při práci z domova nejvíc vyhovují. Já osobně přemýšlím o tom, že bych chtěl najít něco, co je nejen intuitivní, ale i spolehlivé. Zajímá mě, jestli preferujete klasické platformy jako Zoom nebo Microsoft Teams, nebo používáte něco jiného? Třeba Google Meet nebo nějaké méně známé aplikace? Jaké máte zkušenosti s kvalitou videa a zvuku? A co stabilita připojení? Vím, že některé aplikace mají tendenci k občasným výpadkům, což může být během důležitých schůzek opravdu frustrující. Jak to vidíte vy? Možná máte tipy na funkce, které by se hodily pro efektivnější spolupráci na dálku. Také bych chtěl vědět, jestli preferujete videohovory v malých skupinkách nebo spíše větší online setkání? Jestli se vám osvědčily nějaké konkrétní triky pro lepší prezentaci nebo interakci během těchto hovorů. Každá rada se hodí, protože s přechodem na remote work se stále učím, jak efektivně komunikovat a spolupracovat s kolegy. Co říkáte?

172 slov
1.7 minut čtení
28. 5. 2022
Helena Adamcová

K videohovorům používám hlavně Zoom, protože je prostě intuitivní a má dobré funkce. Kvalita videa a zvuku je většinou solidní, ale občas mám problém se stabilitou připojení, zvlášť když se připojuje víc lidí. Microsoft Teams taky není špatný, zvlášť pro spolupráci na dokumentech, ale někdy jsem měl pocit, že je to složitější než potřebuji. Google Meet mi přijde fajn na rychlé schůzky, funguje to hladce bez instalace aplikace. Mám radši menší skupinky, kde se dá líp komunikovat a každý má šanci se zapojit. Co se týče triků, zkoušel jsem používat sdílení obrazovky pro prezentace a to určitě pomáhá udržet pozornost. Dobrý tip je mít před schůzkou jasně daný plán, co chceme probrat, aby to probíhalo efektivně.

116 slov
1.2 minut čtení
24. 5. 2024
Alena Zlámalová

Nejčastěji používám Zoom, má dobré funkce pro sdílení obrazovky a breakout rooms se hodí na menší skupinové diskuze. Ale občas se mi stane, že vypadne zvuk nebo video, což je dost otravný. Microsoft Teams taky funguje dobře, hlavně když je potřeba integrovat s Office 365. Google Meet je fajn na rychlé hovor, ale moc pokročilých funkcí tam nenajdeš. Co se týká stabilnosti připojení, tak nejlepší zkušenosti mám s Wi-Fi, ale někdy to prostě spadne. Malé skupinky jsou lepší na interakci, ve velkém se ztrácí pozornost. Trik, co se mi osvědčil – zapnout video a mluvit přímo na kameru, abych měl pocit kontaktu s lidmi. Jinak doporučuji připravit si agendu předem, abychom neztráceli čas blbostma.

114 slov
1.1 minut čtení
1. 9. 2023
Štěpán Procházka
Succeed.cz/Články/Možnosti práce z domu
Digitální nástroje pro práci z domova: Jak usnadnit vzdálenou spolupráci a řízení projektůPřehled nejlepších digitálních nástrojů pro efektivní práci z domova, které vám pomohou řídit projekty a spolupracovat na dálku. Zjistěte, jaké softwa...
1000 slov
10 minut čtení
15. 11. 2021
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky