Jak si správně stanovit cenu za mé freelancingové služby?
Přemýšlím nad tím, jak si vůbec stanovit cenu za freelancingové služby, protože jsem na začátku a nemám ponětí, jak to udělat. Zkoušel jsem hledat informace online, ale pořád mi to přijde jako velká neznámá. Nikdy jsem nebyl v pozici, kdy bych měl určovat ceny sám a teď, když chci začít nabízet svoje dovednosti, jenom tápu. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás měl podobný problém? Jak jste si určili, kolik si účtovat za hodinu nebo za projekt? Určitě to závisí na mnoha faktorech – jako je moje úroveň zkušeností, poptávka na trhu a typ služeb, které nabízím. Ale co když nevím, co si účtují ostatní? Mám se podívat na konkurenci nebo se zeptat lidí v oboru? A co třeba zohlednit své náklady na život a samotnou práci? Není to přece jen o tom, jak moc si myslím, že si zasloužím? Myslíte, že je lepší začít s nižší cenou a postupně zdražovat, nebo raději rovnou nastavit vyšší cenu a držet se jí? Jak mám zjistit, zda je má cena konkurenceschopná? Vážně potřebuju nějaké tipy nebo rady od těch, co už tohle všechno prošli. Jak jste se vyrovnali s tímto problémem a jaké strategie jste použili? Děkuju za každou radu!