Kde najdu první zakázky jako freelancera?
V poslední době hodně přemýšlím o tom, jak začít pracovat jako freelancer, ale mám pocit, že mě to celé trochu děsí. Možná jsem naivní, ale chtěl bych vědět, odkud začít a kde vlastně najít ty první zakázky. Je tohle vůbec možné bez předchozích zkušeností? Zkoušel jsem se dívat na různé platformy, jako jsou Upwork nebo Freelancer, ale nevím, jak se tam prosadit mezi tolik konkurencí. Mám strach, že si mě nikdo ani nevšimne. Také by mě zajímalo, jestli je lepší začít s něčím konkrétním, nebo se snažit rozběhnout víc projektů najednou. Jaké jsou vaše zkušenosti? Měli jste někdo podobné obavy? Jak jste našli své první klienty? Je možné začít nabízet služby třeba přes sociální sítě? A co když nemám žádné portfolio? Myslíte si, že je dobré nabídnout svoje služby za nižší cenu na začátku, aby si mě lidé všimli? Chtěl bych taky slyšet názory těch, kteří už v této oblasti nějakou dobu jsou. Co byste doporučili někomu, kdo teprve začíná a neví, jak se dostat k prvním zakázkám? Každý tip nebo rada by mi mohli hodně pomoct.