Succeed.cz/Fórum/Jak se přestat bát odmítnutí při networkingových akcích?

Jak se přestat bát odmítnutí při networkingových akcích?

Mám problém s tím, jak se přestat bát odmítnutí, když se účastním networkingových akcí. Vždycky, když vidím nové lidi, cítím obrovský strach, že mě někdo odmítne, nebo že nebudu dost zajímavý. Je to frustrující, protože vím, jak důležité je navazovat kontakty v podnikání a kariéře. Ale ten pocit nervozity a nejistoty mě vždycky zastaví. Přemýšlela jsem nad tím, co když se mi někdo vysměje nebo mě prostě ignoruje? To je asi to nejhorší, co si dokážu představit. Jak se vlastně naučit překonávat ten strach z odmítnutí? Jaké strategie nebo techniky by mohly pomoci, abych byla více sebevědomá a otevřená vůči novým lidem? Existují nějaké praktické tipy nebo rady pro lidi jako já, kteří se snaží spojit s ostatními v profesním světě? Prosím, podělte se o své zkušenosti a názory. Jak jste to zvládli vy? Jaké mindsety vám pomohly překonat obavy z odmítnutí během networkingových akcí?

145 slov
1.5 minut čtení
22. 2. 2023
Jindřiška Řezáčová
Jindřiška Řezáčová

Tohle je fakt častý problém, sám jsem tím trpěl hodně. Mně pomohlo si uvědomit, že nikdo není dokonalý a každý má svoje obavy. Zkus se zaměřit na to, co můžeš nabídnout, místo abys přemýšlela o tom, jak tě kdo odmítne. Když jdeš na networking, snaž se o otevřenou konverzaci - ptej se na lidi, co dělají a co je baví. Většina lidí je ráda, když se jich někdo zeptá a ráda sdílí svoje zkušenosti. Místo strachu z odmítnutí se soustřeď na to, že stejně jako ty mají i ostatní strachy a nejistoty. Taky je dobrý mít plán - třeba si připravit pár otázek nebo témat k rozhovoru dopředu. A pamatuj, že jedno odmítnutí neznamená konec světa. Zkus brát každé setkání jako příležitost k učení a zlepšování. Časem to bude snazší.

130 slov
1.3 minut čtení
24. 5. 2024
Magdaléna Bezděková
Magdaléna Bezděková

Zkus si uvědomit, že odmítnutí je součástí procesu. Všichni jsme byli někdy odmítnutí, a většina lidí to ani nebere osobně. Místo toho, abys to brala jako selhání, vnímej to jako příležitost k dalšímu učení. Můžeš si před networkingem připravit pár otázek nebo témat pro konverzaci, tím se můžeš cítit jistější. Zkus se soustředit na ostatní, ne na sebe – zajímej se o jejich příběhy a zkušenosti. A pokud tě někdo ignoruje nebo se ti směje, tak to prostě neber osobně. Každý má své dny a nic to neznamená o tobě jako osobě. Čím víc budeš cvičit navazování kontaktů, tím lehčí to bude. Vytvoř si malé cíle – třeba oslovit tři lidi na akci. Postupně si vybuduješ sebevědomí a strach z odmítnutí se změní v přirozenou součást tvého networkingového arzenálu.

129 slov
1.3 minut čtení
31. 5. 2024
Andrea Klímová
Andrea Klímová